Saša Čavić iz Podgorice tvrdi da ga EPCG ucjenjuje - Vijesti.me
STRUJNI UDAR

Saša Čavić iz Podgorice tvrdi da ga EPCG ucjenjuje

Dali su mi atest da se na osnovu starog brojila ne može napraviti atest, jer, kako kažu, izgubili su podatke za staro brojilo, kaže Čavić

Stanaru zgrade u Ulici 4. jula broj 46 na Tuškom putu, Saši Čaviću, u srijedu će biti isključena struja, zbog duga od 1.498,57 eura koji je nastao prije nego što mu je 2007. izgorjela razvodna kutija na brojilu.

Čavić kaže zbog neispravnosti brojila do 2007. godine imao enormne račune i po 160 do 170 eura, iako je njegovim komšijama za struju dolazilo da plate puno manje, a nakon ugradnje brojila na digitalno očitavanje on uredno plaća sve račune, koji su duplo manji nego ranije.

Kadija ti sudi kadija ti sudi

"Više i djeca znaju kada će da nam isključe struju!"
"Danas su mi po ko zna koji put za ove četiri godine, više i ne brojim, isključili struju kazavši mi da moram da platim dug. Na moje žalbe, uz hrpu računa koje sam platio otkako mi je ugrađeno novo brojilo, pustili su mi struju, uz uslov da platim prvu ratu od trista eura do sjutra, koju ja nemam odakle da platim", kazao je vidno uznemireni Čavić koji najavljuje tužbu.

On živi sa ženom i dvoje djece u stanu koji se vodi na njegovog oca koji živi na selu, radi na građevini, pokušava da zaradi za svoju porodicu, za zimnicu.

Ucjenjuju me, ali ja neću ništa da platim, jer je dug zastario poslije dvije godine, kaže Čavić
"Ako ima igdje demokratije da se spriječi ova agonija koja traje četiri godine, jer uzimaju mojoj djeci i meni pravo na život. Ovo je situacija “kadija ti sudi kadija ti sudi”, jer će sjutra doći monopolisti koji imaju nalog za isključenje struje koje ne interesuje možemo li moja porodica i ja da preživimo. Bukvalno nas tjeraju na ulicu", rekao je.

Da sam kriminilac sam bih se prikopčao na divlje

Čavić se, kaže, više puta žalio Elektrodistribuciji za protekle četiri godine

U Elektrodistribuciji ga "šetaju od šaltera do šaltera", čeka po sat vremena da ga prime, jer, kako kaže, mora da brani egzistenciju.

"Više i djeca znaju kada će da nam isključe struju!"

Ćavić priča da bi radnici elektrodistribucije čim im pokaže račune, posumnjali na grešku i pustili mu ponovo struju.

"Dali su mi atest da se na osnovu starog brojila ne može napraviti atest, jer, kako kažu, izgubili su podatke za staro brojilo. Ucjenjuju me, ali ja neću ništa da platim, jer je dug zastario poslije dvije godine", kazao je Čavić.

Iz Elektrodistribucije su kazali da će u srijedu dati zvaničan odgovor u vezi sa Čavićevim dugom.