Savić bi 1,7 miliona da nadoknadi štetu

Savićeva firma priznala da je dio budvanske kriminalne grupe, na čelu sa Svetozarom Marovićem, i obavezala se da Opštini Budva plati šest miliona...
234 pregleda 0 komentar(a)
Tre Canne, Foto: Lexilium
Tre Canne, Foto: Lexilium
Ažurirano: 20.06.2017. 13:47h

Iz podgoričke kompanija “Fab live“ optužili su građevinsku firmu “Gugi commerce“ biznismena Branislava Gugija Savića da pokušava da im na prevaru uzme 1,7 miliona eura, kako bi nadoknadila štetu koju su napravili kao dio budvanske kriminalne grupe.

“Gugi commerce“ pokrenuo je pred Privrednim sudom postupak raskida ugovora o kompenzaciji sa “Fab live“ i isplatu kupoprodajne cijene od oko 1,3 miliona eura i “izmakle dobiti” u iznosu od 400.000 eura.

“Gugi commerce” isporučivao je građevinski materijal i ostalu robu tokom gradnje luksuznog kompleksa “Tre canne“ čiji je investitor “Fab live“.

Ugovorom o kompenzaciji, Savićevoj firmi pripali su poslovni prostori u vrijednosti isporučene robe.

Iz firme „Gugi commerce“ tvrde, međutim, da nikada nijesu postali vlasnici poslovnih prostora.

Iz kompanije “Fab live” pak ističu da Savićeva firma nikada nije isplatila razliku između isporučene robe i poslovnih prostora.

“Prvostepeni podgorički Privredni sud, u postupku koji vodi predsjednik Blažo Jovanić, na neki čudan način usvojio je tužbeni zahtjev 'Gugi commerce', budući da je Apelacioni sud ukinuo takvu presudu i naložio ponovni postupak u kojem će se preispitati po svim osnovima. Apelacioni sud u svojoj odluci navodi da prvostepena presuda Privrednog suda sadrži bitne povrede postupka, da je nejasna, neprecizna i kontradiktorna, kao i da se dokazi u toku postupka nisu cijenili na valjan način“, navela je ovlašćena zastupnica firme “Fab live“ Nela Anđušić.

Ona tvrdi da je Savićeva firma odbila da preuzme poslovne prostore u “Tre canne“ koji su bili određeni kao način plaćanja za isporučenu robu, zbog navodnog kašnjenja u njihovoj predaji.

Ističe da firmi “Fab live” nijesu isplatili razliku u vrijednosti između poslovnih prostora i isporučene robe.

“Radi se o svjesnom i namjernom planu kompanije 'Gugi commerce' da pokuša da ovim putem ostvari novčanu korist koja mu ne pripada, te da osujeti postojeći ugovor i umjesto poslovnih prostora dobije novac sa naknadom štete na osnovu fiktivnih ugovora o zakupu sa drugim firmama. O tome svjedoče sami dokazi u toku postupka i činjenice da je 'Gugi commerce' dostavio sudu neovjerene ugovore o zakupu sa trećim licima, kako bi dokazao izmaklu dobit zato sto mu 'Fab Live' nije predao poslovne prostore“.

Anđušićeva tvrdi da je “Fab live“ više puta pozivao kompaniju “Gugi commerce“ da preuzme poslovne prostore nakon što isplati razliku u cijeni.

Savićeva kompanija zaključila je dva sporazuma za Specijalnim državnim tužilaštvom, kojima je priznala da je dio budvanske kriminalne grupe, na čelu sa Svetozarom Marovićem.

Obavezala se da Opštini Budva, na ime štete, plati ukupno šest miliona eura, zbog štete pričinjene tokom izgradnje koncertnog platoa na Jazu, donjeg bulevara i seoskog puta za Krapinu...

Bonus video: