Savjet AEM odbio radnike Atlasa, Kneževiću može i druga TV

Savjet je ranije utvrdio da prenošenjem odobrenja za emitovanje TV programa sa RTV Atlas na “Atlas media group” nije došlo do nedozvoljenog monopola iako obje kompanije imaju istog vlasnika - “Atlas grupu"
77 pregleda 7 komentar(a)
Abaz Džafić, Foto: Luka Zeković
Abaz Džafić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.03.2018. 12:00h

Savjet Agencije za elektronske medije (AEM) odbio je predlog stečajnog upravnika i radnika Radio-televizije (RTV) Atlas da poništi odobrenje kompaniji “Atlas media group” za emitovanje programa TV Atlas.

Oni su takav predlog podnijeli jer je u trenutku prenošenja odobrenja sa RTV Atlas na “Atlas media group” navodno postojala nedozvoljena medijska koncentracija.

Savjet je ranije utvrdio da prenošenjem odobrenja za emitovanje TV programa sa RTV Atlas na “Atlas media group” nije došlo do nedozvoljenog monopola iako obje kompanije imaju istog vlasnika - “Atlas grupu”.

Direktor AEM-a Abaz Džafić juče je na sjednici kazao da Zakonom o elektronskim medijima nije propisano da je u toj situaciji došlo do nedozvoljene koncentracije, koja postoji kada emiter radijskog ili televizijskog programa... učestvuje u kapitalu drugog sa više od 30 odsto. U trenutku prenosa odobrenja za emitovanje TV programa na “Atlas media group” - krajem 2016. RTV Atlas je i dalje imala odobrenje za emitovanje radijskog programa, koje je, tvrde iz AEM-a, prestalo da važi u martu 2017.

Savjet je, nakon što je odbio predlog povjerilaca, dozvolio kompaniji “Atlas media goup” veću promjenu programa.

Ta kompanija uskoro pokreće novu televiziju pod nazivom A1, koja će program emitovati na frekvencijama Atlas TV.

Prema finansijskom iskazu RTV Atlas iz 2017. ta firma posluje sa 7,4 miliona gubitka, dok duguje 4,3 miliona.

Bonus video: