Savjet prihvatio pritužbu DPNCG

DPNCG je 21. septembra uputio pritužbu Savjetu, jer je Otaševiću sedmicu ranije oduzet telefon sa kojeg je pozvao brata premijera Crne Gore, koji mu je prijetio
62 pregleda 0 komentar(a)
Savjet za građansku kontrolu rada policije, Foto: Kontrolapolicije.me
Savjet za građansku kontrolu rada policije, Foto: Kontrolapolicije.me
Ažurirano: 07.10.2017. 19:21h

Savjet za građansku kontrolu rada policije prihvatio je pritužbu Društva profesionalnih novinara Crne Gore (DPNCG) na postupanje policije, koja je prije dvadesetak dana oduzela mobilni telefon novinaru dnevnog lista "Dan" Vladimiru Otaševiću. Iz Savjeta je "Vijestima" nezvanično saopšteno da je upućen prvi dopis u vezi pritužbe i da se čeka odgovor Uprave policije.

DPNCG je 21. septembra uputio pritužbu Savjetu, jer je Otaševiću sedmicu ranije oduzet telefon sa kojeg je pozvao brata premijera Crne Gore, koji mu je prijetio. DPNCG je obavijestio i predsjednika Tužilačkog savjeta Ivicu Stankovića o postupanju policije, kao i ambasade i Delegaciju Evropske unije u Podgorici.

DPNCG smatra da su policija i tužilaštvo novinaru povrijedili pravo na zaštitu izvora, garantovano Zakonom o medijima. Policija je na ovaj način dovela u pitanje pristup novinarskim izvorima i slobodan protok informacija.

Bonus video: