Savjet: Uprava policije odlučno negira da je Jovanović umiješana u ubistvo Kruščića i ranjavanje Lakić

"Savjet za građansku kontrolu rada policije prepoznaje riješenost rukovodstva Uprave policiije da se osigura puna bezbjednost i zaštita novinara"
3901 pregleda 0 komentar(a)
Sa presa Uprave policije na kojem se govorilo o ubistvu Kruščića i ranjavanju Lakić, Foto: Savo Prelević
Sa presa Uprave policije na kojem se govorilo o ubistvu Kruščića i ranjavanju Lakić, Foto: Savo Prelević

Novinarka Jelena Jovanović je ukazala Savjetu za građansku kontrolu rada policije da zbog nedovoljno jasnog javnog istupa Uprave policije u vezi sa rasvjetljavanjem određenih krivičnih djela ostavljen prostor za mogući pritisak i spinovanje što se odražava na njen kredibilitet, profesionalni angažman, život i društvene realacije, saopšteno je danas iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije .

"Savjet za građansku kontrolu rada policije je danas obavio konsultaciju sa rukovodstvom Uprave policije kojom prilikom je ponovljeno da Uprava policije odlučno negira sve navode koji novinarku Jovanović dovode u vezu sa ubistvom M.K. i ranjavanjem novinarke O.L", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije su i 19. februara negirali da je pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković rekao da je novinarka "Vijesti" Jelena Jovanović na bilo koji način povezana ubistvom Miodraga Kruščića, odnosno ranjavanjem njene koleginice Olivere Lakić.

Iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije su dodali da se sloboda izražavanja i sloboda medija u Upravi policije doživljava osnovnom vrijednošću demokratskog društva.

"Savjet za građansku kontrolu rada policije prepoznaje riješenost rukovodstva Uprave policiije da se osigura puna bezbjednost i zaštita novinara", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: