Savjet za razvoj NVO: Dajte nam podatke o "Građanskoj kućI"

Svi članovi Savjeta tražili su da Vlada obezbijedi jasne informacije o tome šta se iz javnih resursa daje za tri NVO
53 pregleda 6 komentar(a)
Savjet za razvoj NVO, Foto: Gov.me
Savjet za razvoj NVO, Foto: Gov.me
Ažurirano: 19.02.2015. 21:07h

Većina članova Savjeta za razvoj nevladinih organizacija zatražila je juče od Vlade i Glavnog grada precizne informacije o predlogu za izgradnju „Građanske kuće“ koju bi koristile NVO.

Prema informacijama “Vijesti”, CDT, FAKT i Građanska alijansa su u pregovorima sa Vladom od 2013. da im obezbijedi prostor za izgradnju "Građanske kuće", a raspravu o tome je juče pokrenuo Stevo Muk.

Svi članovi Savjeta tražili su da Vlada obezbijedi jasne informacije o tome šta se iz javnih resursa daje za tri NVO, zašto su privilegovane u odnosu na ostale, a Muk (Institut Alternativa) i Snežana Kaluđerović (CGO) su bili uzdržani jer su smatrali da takav zahtjev treba da bude precizniji i oštriji.

U saopštenju stoji da su se učesnici u raspravi generalno pozitivno odredili o inicijativama koje za cilj imaju takvu vrstu podrške NVO, ali da je za konkretnu inicijativu, kao dio regionalnog projekta, uz podršku Rokfeler fondacije, dobijen nepotpun odgovor Vlade, i da bi Vlada trebalo da definiše kriterijume i postupak davanja prostora i imovine u državnom vlasništvu na korišćenje NVO.

Bonus video: