Savković: Moramo pomoći Vujanoviću i Đukanoviću da prežive dok se ne zaposle ili penzionišu

"Ruku na srce mladi su da bi se penzionisali, a na Zavodu za zapošljavanje je tolika prebukiranost da ih za sada ne mogu ni primiti"
98 pregleda 4 komentar(a)
Željka Savković, Foto: Filip Roganović
Željka Savković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 27.04.2018. 17:49h

Kao "grom iz vedra neba", zatekla nas je juče vijest da je od Vlade upućen predlog da u ovoj sveopštoj ujdurmi ne zaboravimo na "neumorne“ predsjednike. Na prečac. Nego kako drugačije?, saopštila je danas korisnica naknade za troje i više djece Željka Savković.

Nepunih 15 dana od predsjedničkih izbora, Vlada je utvrdila Predlog zakona o predsjedniku države koji lideru DPS-a Milu Đukanović daje široka ovlašćenja, a daleko je od pozicije kojom dominiraju protokolarne aktivnosti. Taj akt nije bio predviđen ovogodišnjim programom rada Vlade, koji je juče jednoglasno utvrđen.

Vlada je juče utvrdila Predlog zakona o Predsjedniku Crne Gore kojim je definisano formiranje posebnog Generalnog sekretarijata predsjednika sa većim brojem zaposlenih, kao i titula počasnog predsjednika za one kojima je prestao mandat na toj poziciji.

"Upravo kada smo se pomirili sa činjenicom da moramo sa 2,09 eura dnevno kako znamo i umijemo preživljavati, jer su nam tako oni odredili zarad spasa države Crne Gore, evo predloga od strane Vlade. Moramo pomoći našem predsjedniku bivšem Filipu Vujanoviću i budućem Milu Đukanoviću da prežive dok se ne zaposle ili dok se ne penzionišu. Pitanje je hoće li moći naći posao u tim godinama? Ruku na srce mladi su da bi se penzionisali, a na Zavodu za zapošljavanje je tolika prebukiranost da ih za sada ne mogu ni primiti. A i ko će ih primiti, sa jako lošim preporukama? Niko ne želi pravnika koji je neustavno oduzeo majkama doživotno stečeno pravo, a bogomi ni ekonomistu koji je u svakom pogledu uništio svoju državu. Za njih dvojicu ima 70% njihove prosječne plate, a za majke nema za naknade, ni za djecu za dječije dodatke. Nema ni za invalide, ni za ljude bolesne od karcinoma. Nema ni za radnike za povećanje plata. NEMA! Ali za njih mora biti. Mi možemo i sa 2 evra. Mi možemo i bez 2 evra. Oni ne mogu. A i može im biti kad smo im nebitni. A i zašto ne bi bili kad smo im sve dozvolili?" istakla je je Savković.

Ona je dodala majke baš zbog ova dva predsjednika, bivšeg i budućeg, zbog njihovih sluga, brane 70% i 40% prosječne zarade u Crnoj Gori i to na ulici.

"Jer su nam ga prvo dali a onda oduzeli. Svim majkama. Nama 22 000. Čak su i suprugu potpredsjednika Rafeta Husovića ostavili na 336 evra. To joj je zakon omogućio. I treba. Nije žena kriva, nije tražila. Omogućio joj je Ustav Crne Gore. Ali, zašto Rafet Husović ćuti? Ne zbog svoje supruge, nego zbog svih onih majki kojima je to bilo jedino primanje. Zato što mu je lijepo. Od viška glava ne boli. Vi koje ste ostale bez i jednog centa možete bez njih. Šuti i Vlada i Skupština i ministarstva o majkama na određeno koje su ostale bez centa od 30. juna 2017. godine. Zašto? Zato što za nas obične smrtnike nikoga nije briga. Ima se kad. Nema prečica za nas. Za nas majke što može za mjesec oduži se na godinu. Podijelili su majke, podijelili djecu, porodice, radnike. Nijesu oni krivi. MI SMO! Drage majke mi moramo ZAJEDNO da vratimo ono što su nam baš ova dva predsjednika, bivši i budući oduzeli, jer oni ne zaslužuju 70% njihove prosječne zarade već zatvor zbog zloupotrebe svog službenog položaja", kazala je Savković

Bonus video: