SD: Bezbjednost lokalnog stanovništva i turista ne smije biti dovedena u pitanje

Odlučna i efikasna borba protiv svih oblika kriminala je kako kažu za Socijaldemokrate imperativ
53 pregleda 2 komentar(a)
Socijaldemokrate Crne Gore logo, SD logo, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Socijaldemokrate Crne Gore logo, SD logo, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ažurirano: 02.06.2016. 10:15h

Socijaldemokrate su izrazile zabirnutost povodom bezbjednosne situacije u Kotoru.

“U posljednje vrijeme smo svjedoci sve učestalijih obračuna, pucnjava i ubistava, koji utiču na bezbjednosnu situaciji u opštini, ali i ostavljaju posljedice na turističku sezonu” kazali su iz ove partije..

Oni su naveli da Kotor, kao turistička destinacija, mora da obezbijedi sve neophodne preduslove za uspješnu sezonu, a da osjećaj bezbijednosti lokalnog stanovništva i turista ne smije biti doveden u pitanje.

“Na ovo nas, osim ustavnih i zakonskih normi, dodatno obavezuje činjenica da smo sljedeća članica NATO saveza, za koji pozivnicu ne bismo dobili da nismo ispunili potrebne bezbjednosne standarde” istakli su iz ove partije.

Odlučna i efikasna borba protiv svih oblika kriminala je kako kažu za Socijaldemokrate imperativ.

“U tom smislu, neophodno je konstantno raditi na kadrovskom i materijalnom jačanju svih institucija koje se bave navedenom problematikom, na intenziviranju i unapređivanju njihove međusobne komunikacije, odnosno na jačanju njihovog kredibiliteta” kazali su iz partije.

Socijaldemokrate smatraju da je neophodna intenzivnija koordinacija nadležnih državnih organa i lokalne samouprave, te da je dodatni problem činjenica da su građani Kotora i turisti taoci otežanog funkcionisanja lokalne samouprave izazvanog neraščišćenom političkom scenom u tom gradu.

Bonus video: