SD: Traženje ostavke Hrapovića populistički čin partije u nestajanju

Iz SD-a navode da se u zdravstvu "nikad više nije radilo i ulagalo nego u posljednje tri godine"
2922 pregleda 20 komentar(a)
Hrapović, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
Hrapović, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović

Iz Socijaldemokratske partije je ocijenjeno da je traženje ostavke ministra zdravlja Kenana Hrapovića "populistički čin partije u nestajanju".

"Nakon populističkog ispada potpredsjednika partije u nestajanju, danas je korak dalje otišla njena predsjednica, zatraživši smjenu ministra zdravlja Kenana Hrapovića. Iako su se nakon našeg odgovora koji je obilovao argumentima i podacima o tome šta je za vrijeme mandata ministra Hrapovića učinjeno u zdravstvenom sistemu pokrili ušima i ućutali, izgleda im nije dosta", navode iz SD-a.

Dodaju da se u zdravstvu "nikad više nije radilo i ulagalo nego u posljednje tri godine".

"Ono malo pripadnika partije u nestajanju i dalje pokušavaju da rezultate rada resornog ministra predstave drugačijim nego što jesu. I zaista, građanima je smiješno da partija koja je 18 godina bila u vlasti nekom drži lekcije. Rekli bismo, da nije smiješno, bilo bi tragično."

"Pitamo se da li postoji građanin Crne Gore kojem nije jasno zašto su u fokusu nekolicine preostalih pripadnika partije u nestajanju upravo funkcioneri SD-a. Odgovor je jasan – iz prostog razloga što, zahvaljujući rezultatima naših funkcionera mi rastemo, a oni slabe. A o tome šta misle o rezultatima rada Ministarstva zdravlja jasno su im stavili do znanja i građani, postavivši zdravstveni sistem na treće mjesto kada je u pitanju povjerenje u institucije", dodaju iz SD-a.

Socijaldemokrate navode i da će "u mandatu ministra Hrapovića plate zdravstvenim radnicima biti povećane i da se trenutno na specijalizaciji i užoj specijalizaciji nalazi 405 ljekara iz Crne Gore, koji će svi raditi upravo u Crnoj Gori".

"Na kraju, kada je riječ o ostavkama, ostavljamo im da se unutar sebe dogovore da li njihova predsjednica treba da podnese ostavku ili ne, s obzirom da su mišljenja unutar partije u nestajanju po tom pitanju prilično podijeljena. A što se zdravstva tiče, pred ministrom Hrapovićem i njegovim timom je još jedna godina krupnih investicionih projekata i mukotrpnog rada na poboljšanju zdravstvenog sistema u Crnoj Gori koja će, kao i ove tri do sada, biti uspješno završena", zaključuju iz SD-a.

Bonus video: