SDP prikuplja potpise za referendum o budućnosti aerodroma Tivat - Vijesti.me
OD NAREDNE SEDMICE

SDP prikuplja potpise za referendum o budućnosti aerodroma Tivat

"Kako bi nastavio da se razvija i doprinosi prosperitetu Tivta i naših sugrađana, aerodrome se ne smije prodavati ili "valorizovati" bez ijednog papira ili studije kojim bi se to opravdalo"

SDP aerodrom Tivat
SDP aerodrom Tivat (Foto: SDP)

Socijaldemokratska partija će naredne sedmice početi sa prikupljanjem potpisa građana za organizovanje referenduma o budućnosti aerodroma u Tivtu.

"Kao što smo se uvjerili proteklih nekoliko mjeseci, lokalna DPS vlast, sa partijama koje je podržavaju, je potpuno nezainteresovana da se ovo pitanje otvori u lokalnoj Skupštini pa smo se odlučili da na ovaj način uključimo lokalnu zajednicu. Aerodrom u Tivtu je najveće i najznačajnije preduzeće u našem gradu, u kojem direktno ili indirektno radi ogroman broj naših sugrađana. Pri tome se radi o izuzetno profitabilnom preduzeću koje bi moglo generisati i preko 350 miliona eura profita u narednom periodu, kroz povećanje kapaciteta sa sadašnjih milion na tri miliona putnika godišnje", navodi se u saopštenju OO SDP Tivat.

Dodaju da njihove teze potvrđuje i izvještaj za prvih osam mjeseci rada aerodroma u kojima se "bilježi veliki porast broja putnika, kojih će, po prvi put ove godine, biti preko milion".

"Kako bi nastavio da se razvija i doprinosi prosperitetu Tivta i naših sugrađana, aerodrome se ne smije prodavati ili "valorizovati" bez ijednog papira ili studije kojim bi se to opravdalo. Zbog toga pozivamo naše sugrađane da nam daju podršku, kako bi u najkraćem roku organizovali referendum na kojem bi dali svoje mišljenje, za koje nas niko do sad iz DPS Vlade ili DPS tivatske vlasti nije pitao", zaključuje se u saopštenju OO SDP Tivat.