SDP traži da se nabave stacionarni radarski sistemi

"Možemo značajno smanjiti broj poginulih i povrijeđenih na crnogorskim putevima uz primjenu modernih tehnoloških sistema u budućnosti", navodi se u saopštenju poslanika.
1468 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Poslanici Kluba poslanika Socijaldemokratske partije Raško Konjević, Draginja Vuksanović Stanković i Ranko Krivokapić predložili su juče Predlog Zakona o izmjenama zakona o budžetu za 2019. godinu kojim je tražena izmjena kojom bi se obezbijedila sredstva za nabavku stacionarnih radarskih sistema.

"Izgubljene živote i ogromnu materijalnu štetu nastale zbog saobraćajnih nesreća ne možemo, nažalost, povratiti, ali možemo značajno smanjiti broj poginulih i povrijeđenih na crnogorskim putevima uz primjenu modernih tehnoloških sistema u budućnosti", navodi se u saopštenju poslanika.

Iz Socijaldemokratske partije dodaju da su više puta predlagali nabavku stacionarnih radarskih sistema, koji bi instalirali se na preko 70 najkritičnijih tačaka na putnim pravcima u našoj zemlji, a čime bi se, kako navode, značajno smanjio broj nezgoda.

"Na žalost i pored brojnih obećanja i uvjeravanja i od strane resornog ministra i predstavnika skupštinske većine na plenumu i sjednicama odbora za bezbjednost i odbranu za realizaciju ovog, 2.2 miliona eura vrijednog posla, očigledno nema volje i svijesti o značaju za naše sugrađane. Niz studija zemalja koje su se ozbiljan način posvetile ovom pitanju pokazuje značajno smanjenje broja udesa, a posebno broja udesa sa povrijeđenim ili poginulim učesnicima od uvođenja stacionarnih radarskih sistema", dodaju poslnici SDP-a.

Naglašavaju da očekuju da ovaj predlog dobitje podršku kako bi već od iduće godine stanje bezbjednosti na crnogorskim putevima značajno popravilo.

Bonus video: