Sea Dance ugrožen: Dug plaćen, dogovora i dalje nema

Iz Upravnog odbora NVO Jaz Mrčevo polje prije desetak dana saopštili su da ugovor neće produžiti ukoliko se ne riješi problem vezan za knjiženje pola miliona kvadrata zemlje
19 komentar(a)
Sea Dance, Foto: Sea Dance
Sea Dance, Foto: Sea Dance
Ažurirano: 04.07.2016. 06:43h

Održavanje ljetnjeg muzičkog festivala Sea dance još je neizvjesno, jer predstavnici nevladine organizacije Jaz Mrčevo polje i Opštine Budva nijesu produžili ugovor o zakupu zemlje na kome se nalazi koncertni plato.

Iako je dio opreme stigao, pripremni radovi u zaleđu plaže Jaz obustavljeni su na zahtjev mještana.

Festival treba da počne 14. jula.

Ugovor o zakupu dva miliona kvadrata u Mrčevom polju istekao je 1. jula.

Mještani su produženje zakupa uslovili da država riješi problem oko knjiženja pola miliona kvadrata zemlje na Jazu, kao i da im lokalne vlasti plate 50.000 eura za zakupninu za prethodnih 10 mjeseci. “Vijestima” je u Opštini potvrđeno da je taj dug izmiren.

Kako je “Vijestima” potvrđeno, u prethodnih nekoliko dana održano je više sastanaka predstavnika NVO sa rukovodstvom Opštine. Iz lokalne vlasti novinaru je juče nezvanično rečeno da očekuju da se problem brzo riješi i da se ugovor o zakupu produži.

Upravni odbor Jaz Mrčevo polje, međutim, još prije desetak dana saopštio je da ugovor neće produžiti ukoliko se ne riješi problem vezan za knjiženje pola miliona kvadrata zemlje.

Iako je veliki dio zemlje u Mrčevom polju vraćen mještanima, vlasti već dugo opstruiraju da se to pitanje riješi i sa preostalih pola miliona kvadrata, zbog kojih je potrebno izvršiti razgraničenje opština Budva i Kotor.

Ranije je objašnjeno da je problem nastao jer je navodno došlo do preklapanja starih i novih katastarskih podataka, pa se tih pola miliona kvadrata zemlje negdje zagubilo...

Predstavnicima te nevladine organizacije, prije tri sedmice čelnici Opštine, budvanskog i kotorskog katastra obećali su da će riješiti problem.

Ključna uloga u tome je uloga Uprave za nekretnine, na osnovu čije odluke Opština Budva u parlamentu treba da donese formalnu odluku o razgraničenju.

Iz NVO su saopštili da još vagaju da li će, ukoliko budu ispunjeni njihovi uslovi, pristati na dosadašnje uslove o zakupu zemlje u Mrčevom polju.

Opština je do sada mjesečno plaćala 5.000 eura za zakup dva miliona kvadrata, što je, kako tvrde mještani, malo - jer mnogo više plaćaju za čišćenje TQ Plaze kompaniji Tradeunique.

Građani Budve za održavanje Sea dance festivala plaćaju 400.000 eura, a Ministarstvo turizma 100.000. eura.

Karte za Sea dance festival odavno su u prodaji.

Bonus video: