Šebek i Mićunović različito vide šta je važno

Mićunović je prokomentarisao da Šebekovu “njeno iskrivljeno, prenaglašeno i krajnje površno interpretiranje stvarnih događaja i prilika u RTCG, ne preporučuje za iole ozbiljan novinarski posao”
359 pregleda 92 komentar(a)
Ivana Šebek, Vladan Mićunović, Foto: Facebook/Arhiva Vijesti
Ivana Šebek, Vladan Mićunović, Foto: Facebook/Arhiva Vijesti
Ažurirano: 26.09.2017. 06:50h

Urednica Dnevnika na Televiziji Crne Gore (TVCG) Ivana Šebek dala je otkaz u tom mediju jer smatra da je degradirana nakon dolaska direktora Vladana Mićunovića.

Ona je u otvorenom pismu saopštila da u tom mediji više ne vidi perspektivu, te da je “njeno ime marginalizovano”.

Mićunović je prokomentarisao da Šebekovu “njeno iskrivljeno, prenaglašeno i krajnje površno interpretiranje stvarnih događaja i prilika u RTCG, ne preporučuje za iole ozbiljan novinarski posao”.

Šebekova je u pismu navela da se publici zbog koje je kao urednica i voditeljka Dnevnika “bivstvovala”, dopadalo kako je radila, te kakve je profesionalne i estetske standarde gajila. “Svakako nije zgoreg da podvučem da sam ja Crnogorka i nemam problem da kažem da ću jedino raditi u skladu sa svojim uvjerenjima, a to je samo i isključivo za interese svoje države, nikada protiv. Ne zamjeram onima koji me nijesu voljeli. Iz TVCG odlazim jer ne vidim dalju perspektivu tog medija”, poručila je Šebekova.

Ona je objasnila da je tražila da ne radi centralni dnevnik u 19.30, jer se nije slagala sa konceptom. “Sve zato što se moj uređivački pristup i gledanje na profesiju, ozbiljno razlikovao od sadašnjeg u TVCG.

Pravila sam otklon od favorizovanja marginalaca i sličnih poteza, sve je išlo dotle da sam ispod nekih dnevnika odbila i da se potpišem. Zbog svega navedenog sam bila rjeđe u Dnevniku, od recimo, advokata nekih NVO”, navela je Šebekova.

Bonus video: