Sedma proba rušenja "Zoffa"

Vlasnik bara podnio prijavu protiv komunalnog inspektora, tvrdi da je zloupotrijebio položaj
4237 pregleda 3 komentar(a)
“Zoff Fish’s Bar” na Kamenovu, Foto: Privatna arhiva
“Zoff Fish’s Bar” na Kamenovu, Foto: Privatna arhiva

Komunalna policija zakazala je za sjutra novi pokušaj rušenja plažnog bara “Zoff Fish’s Bar” na Kamenovu, blizu Budve.

Rušenje je odloženo prije tri sedmice, jer se vlasnik bara Zoran Kovačević polio benzinom i zaprijetio da će zapaliti plinske boce i kompletan prostor dići u vazduh.

Policija, koja je pružala asistenciju, odložila je tada rušenje, a vlasnik se od tada nalazi u lokalu.

Ovo će biti sedmi pokušaj u protekle tri godine od kada je Komunalna policija donijela rješenje o rušenju, jer je javno preduzeće „Morsko dobro“ krajem decembra 2015. ukinulo dozvolu za rad plažnog bara i „izbrisalo“ ga iz Plana privremenih objekata. Na rušenje objekta insistiraju i bivši vlasnici zemlje, porodica Mitrović, koja je zemljišni kompleks prodala kompaniji „Monte co“, a koja namjerava da na ovoj atraktivnoj lokaciji gradi turistički rezidencijalni kompleks.

Uoči najavljenog rušenja, Kovačević je preko svoga pravnog zastupnika podnio krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu protiv komunalnog inspektora Budimira Đekića, zbog navodne zloupotrebe službenog položaja i nesavjesnog rada.

Kovačević je krajem marta, kako piše u prijavi, podnio Komunalnoj zahtjev za ponavljanje upravnog postupka uklanjanja bara jer su se, kako tvrdi, stekli zakonom predviđeni uslovi.

„Međutim, o zahtjevu za ponavaljnje postupka, protivno Zakonu, odlučuje komunalni inspektor koji je donio prvostepeno rješenje. Dakle, grubo su prekršene odredbe Zakona o upravnom postupku. Ovako nezakonito odlučivanje stavljeno u kontekst predmetnog upravnog postupka, predstvalja vrhunac pokušaja Komunalne policije da, iz nekog razloga, što prije ukloni objekat i da me na taj način trajno osujete u borbi za prava koja mi pripadaju“, navodi u prijavi koju je Kovačević dostavio „Vijestima“.

S druge strane, isto tužilaštvo ispituje ko je godinama unazad od opštinskih i službenika “Morskog dobra” uredno potpisivao dozvole Kovačeviću za objekat od 25 kvadarta i terasu od 43 kvadrata, a na terenu taj objekat bio višestruko veći i izgrađen na lokaciji koja nije odgovarala onoj u programu privremenih objekata.

Porodica Mitrović u dopisu nadležnim institucijama tvrdi da su Kovačevići oštetili proteklih godina “Morsko dobro” i Opštinu Budva za više od milion eura.

Bonus video: