Šef policije u Tivtu: Da su tražili, dobili bi i podatke o kriminalu

Načelnik Odjeljenja bezbjednosti Dragan Kontić koji se na tom mjestu nalazi tek oko dva mjeseca, kazao je da su dostavili ono što se od policije i tražilo - informaciju o stanju javnog reda i mira sa podacima i za oblast bezbjednosti saobraćaja, ali da im niko od rukovodstva Skupšine nije tražio i informacija o kriminalitetu i otkrivenim krivičnim djelima
264 pregleda 1 komentar(a)
Tivat, policija, Foto: Siniša Luković
Tivat, policija, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 27.02.2018. 19:59h

Policija u Tivtu je tokom 2017. imala relativno mirnu i uspješnu godinu kada je riječ o održavanju javnog reda i mira, odnosno bezbjednosti saobraćaja, dok detaljniji podaci o stanju kriminaliteta nijesu objavljeni.

To je rezime Informacije o stanju javnog reda i mira koja je razmatrana na prosljednjoj sjednici Skupštine opštine. Odbornici opozicije tada su zamjerili na ocjeni da je stanje bezbjednosti veoma povoljno, podsjećajući da je 1. avgusta prošle godine u ekploziji bombe u napuštenom objektu na rtu Župa stradala dvojica mladića.

Načelnik Odjeljenja bezbjednosti Dragan Kontić koji se na tom mjestu nalazi tek oko dva mjeseca, kazao je da su dostavili ono što se od policije i tražilo - informaciju o stanju javnog reda i mira sa podacima i za oblast bezbjednosti saobraćaja, ali da im niko od rukovodstva Skupšine nije tražio i informacija o kriminalitetu i otkrivenim krivičnim djelima.

“Saglasan sam da je ovakva Informacija koja ide na SO nepotpuna i neprecizna i ja ću se potruditi da se to ispravi za ubuduće”.

Kontić je ocijenio da je tačno da u Tivtu ima problema sa drogom, maloljetničkom delinkvencijom i prostitucijom, o čemu su takođe govorili opozicioni odbornici, ali i istakao da policija preduzima sve što može da se na najbolji način suprostavi tim devijantnim i kriminalnim pojavama.

Policija je lani registrovala ukupno 40 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, odnosno ukupno 58 prekršaja koje je napravilo 55 izvršilaca.

Od toga je bilo 36 fizičkih napada, 12 slučajeva drskog ponašanja, te tri omalovažavanja ili ometanja službenog lica u vršenju dužnosti, odnosno jedan slučaj prosjačenja. Zabilježeno je i 12 prekršaja iz oblasti Zakona o strancima, 7 iz oblasti Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, 4 prekršaja Zakona o drogama i jedan prekršaj Zakona o oružju. Tokom 2017. desilo se 166 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo poginulih, dok je 58 ljudi lakše, a 12 teže povrijeđeno. Policajci su uhvatili 482 vozača da pod dejstvom alkohola upravljaju vozilima, a privremeno je oduzeto 309 vozačkih dozvola.

Bonus video: