Šef Savjeta ASK-a ne da uvid u račune

Njegova osnovna plata u avgustu je iznosila nepunih 130 eura kao direktora “Matice plus”, čiji je jedini vlasnik
4177 pregleda 12 komentar(a)
Radulović, Foto: Luka Zeković
Radulović, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Savjeta Agencije za sprečavanje korupcije Momčilo Radulović nije dao toj instituciji saglasnost za uvid u bankarske račune, stoji u imovinskom kartonu koji je dostavio u zakonskom roku.

Ne računajući visoki dodatak koji će dobijati kao predsjednik Savjeta, njegovi mjesečni prihodi premašuju 1.100 eura.

Njegova osnovna plata u avgustu je iznosila nepunih 130 eura kao direktora “Matice plus”, čiji je jedini vlasnik.

Još skoro 990 dobio je istog mjeseca kao čelnik nevladine organizacije Evropski pokret u Crnoj Gori.

Radulović je prijavio i da kao osnivač NVO “Stara trpeza” nije imao prihoda u avgustu a njih, po kartonu, nije imala ni njegova partnerka Kaća Đurićković, koja radi u UNDP-u. On je vlasnik kuće od 140, pomoćnog objekta od 97 i malo više od 9.000 metara kvadratnih zemljišta koje je naslijedio, a supruga vlasnica stana od 56 metara kvadratnih stečenog kupovinom.

U kartonu stoji i da je predsjednik Savjeta prodao “folksvagen pasat” iz 2007. a da vozi isti tip automobila samo godinu mlađi. Supruga je vlasnica “opet astre” iz 2006. godine. Mada on nije dao saglasnost, to je uradio član Savjeta Rifat Hadrović.

Hadrović je u avgustu primio penziju od 836 eura, a prijavio je da je od advokature istog mjeseca zaradio 7.280 eura.

Supruga Nadžija Hadrović je tog mjeseca primila iz Osnovnog suda u Bijelom Polju 420, a sin Ervin Hadrović iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija 455 eura.

Novi član Savjeta je vlasnik sprata kuće od 122 metara kvadratnih, a od kraja 2016. godine isplaćuje stambeni kredit od 22.000 eura. Sin vozi “audi a4” iz 2006.

Svi članovi Savjeta su ispunili zakonsku obavezu da u roku od 30 dana od stupanja na funkciju dostave imovinske kartone.

Bonus video: