Šegrt ne zna za povećanje zarada - Vijesti.me
"PROVJERIO NA SAJTU, TEMATIKA NIJE NA DNEVNOM REDU"

Šegrt ne zna za povećanje zarada

Saopštio je da bi “prihvatio veliku neodgovornost ako bi komentarisao novinske navode”, ali i da ga “čini raspoloženim ako su oni tačni

Budimir Šegrt
Budimir Šegrt (Foto: Zoran Đurić)

Ministar zdravlja Budimir  Šegrt  juče nije bio informisan o izmjenama i dopunama Zakona o zaradama u javnom sektoru, kojim je predviđeno povećanje koeficijenata za zarade ljekarima.

On je saopštio da je provjerio na sajtu Vladinih komisija čiji je sastanak sjutra i da ta tematika nije na dnevnom redu.

Saopštio je da bi “prihvatio veliku neodgovornost ako bi komentarisao novinske navode”, ali i da ga “čini raspoloženim ako su oni tačni.

“Ono što je nesporno, počev od mene personalno kao ljekara koji je proveo 35 godina u državnom zdravstvenom sistemu, a sad u Vladi u funkciji zdravstva, jeste da je moje opredjeljenje da se na svaki mogući način u granicama ekonomskog potencijala države trudim da se zdravstvenim radnicima podigne materijalni status”.

“Vijesti” su juče objavile da je Ministarstvo finansija komisijama dostavilo izmjene i dopune Zakona kojima će se smanjiti plate državnih funkcionera, a povećati ljekarima i zaposlenim u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija.