Šegrt: Radi se na preventivi od pojave zaraznih bolesti

Gradonačelnik Berana je ocijenio da se situacija polako stabilizuje i najavio da će se ubrzano raditi na sanaciji nastalih šteta
78 pregleda 0 komentar(a)
Budimir Šegrt, Foto: Vlada Crne Gore
Budimir Šegrt, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 09.11.2016. 19:02h

Ministar zdravlja Budimir Šegrt obišao je danas sa gradonačelnikom Berana Dragoslavom Šćekicem popravljena i ugrožena područja u ovom gradu.

On je u izjavi za medije konstatovao da su nastale velike materijalne štete ali se posebno osvrnuo na opasnost od pojave zaraznih bolesti.

"Zadatak zdravstvenog sistema je da radi na preventivi od pojave zaraznih bolesti. Zdravstveni radnici će pratiti higijensko epidemiolosku situaciju posebno u kektivnim centrima gdje su zbog poplava izmeštene izbjeglice" kazao je Segrt.

Gradonačelnik Berana je ocijenio da se situacija polako stabilizuje i najavio da će se ubrzano raditi na sanaciji nastalih šteta.

Starješina egipcanskoromske zajednice u Beranama, Bajram Šalja koja broji oko 400 članova apelovao je da se hitno radi na izgradnji obaloutvrde oko izbegličkog naselja Riversajd koje je, kako je rekao, vec četvrti put poplavljeno.

Bonus video: