Šehović primio Ičevića: Obavezujete nas da stvaramo još bolje uslove

Šehović je izrazio nadu da će Ičević svoje znanje primjenjivati u Crnoj Gori, a postignut uspjeh ocijenio kao podsticaj i poruku mlađim generacijama - da je školovanje u skladu sa sklonostima najbolji izbor koji se u obrazovanju može napraviti
820 pregleda 0 komentar(a)
Šehović, Vukčević i Ičević, Foto: Mps.gov.me
Šehović, Vukčević i Ičević, Foto: Mps.gov.me

Izvanrednim rezultatima koje postižete dajete nam zadatak da se još više trudimo i stvaramo još bolje uslove u kojima ćete sticati znanja“, poručio je ministar prosvjete Damir Šehović Lazaru Ičeviću, učeniku Škole za srednje i više stručno obrazovanje "Sergije Stanić" iz Podgorice koji je osvojio prvo mjesto u takmičenju iz kulinarstva održanom u Splitu.

Čestitajući na postignutim rezultatima, tokom sastanka sa Lazarom i njegovom profesoricom i mentorkom Mirjanom Vukčević, ministar Šehović je rekao da ovakvim primjerima ukazujemo na prave vrijednosti i usmjeravamo pažnju javnosti na one koji bi trebalo da budu uzori u društvu.

On je rekao da je uspjeh koji je Lazar postigao dokaz da je obrazovanje koje pružaju srednje stručne škole kvalitetno, te da Crna Gora može imati kadar koji sada uvozi.

Šehović je izrazio nadu da će Lazar svoje znanje primjenjivati u Crnoj Gori, a postignut uspjeh ocijenio kao podsticaj i poruku mlađim generacijama - da je školovanje u skladu sa sklonostima najbolji izbor koji se u obrazovanju može napraviti.

Lazar je objasnio da je na takmičenju u Splitu u konkurenciji bilo 600 učesnika iz 29 država, a takmičilo se u deset turističkih i ugostiteljskih disciplina: hotelski menadžment, poslovanje recepcije, barsko posluživanje, posluživanje vina, pripremanjue koktela, dehatlon ili kuvarsko takmičenje iz više vještina, restoransko usluživanje, predstavljanje destinacije, poslastičarstvo i kulinarstvo.

On istakao da je izuzetno ponosan na ostavrene rezultate i naglasio da se u okviru takmičenja komunikacija odvijala na engleskom jeziku.

Profesorica Mirjana Vukčević rekla je da je zadovoljstvo raditi sa vrijednim i talentovanim učenikom poput Lazara, te da Škola pruža svu podršku i obezbjeđuje dobre uslove za učenje i rad.

Šehović je Ičeviću uručio simboličan poklon, izrazivši uvjerenje da će i nakon završetka škole nastaviti da postiže vrhunske profesionalne rezltate.

Bonus video: