Šehović: Prvaci da budu dobri, obrazovani i svoji

"Svaki urađeni domaći zadatak učiniće ne samo da naučite nešto, nego i da bolje organizujete svoje vrijeme kako biste i završili obaveze i igrali se"
715 pregleda 3 komentar(a)
Damir Šehović, Foto: Mps.gov.me
Damir Šehović, Foto: Mps.gov.me

Prvaci koji danas kreću u školu nemaju razloga za brigu jer pred sobom imaju drugačije, ali i najljepše godine, poručio je ministar prosvjete, Damir Šehović.

“Drugačije zato što, postajući školarci, postajete istovremeno odgovorniji za sebe, domaće zadatke, ponašanje prema drugima”, naveo je Šehović u čestitki prvacima.

On je dodao da će te obaveze načiniti od djece kvalitetne ljude.

“Svaka lekcija otkriće vam nove svjetove, uključujući onaj koji će nekad, kad porastete, postati vaše zanimanje. Svaki urađeni domaći zadatak učiniće ne samo da naučite nešto, nego i da bolje organizujete svoje vrijeme kako biste i završili obaveze i igrali se”, rekao je Šehović.

On je kazao da će se djeci svaki trud da se lijepo ponašaju u učionici, budu dobri prijatelji i pristojni prema starijima, vratiti lijepim ponašanjem drugih prema njima.

Kako je istakao Šehović, svaki čas proveden na školskom igralištu ili u sali, načiniće od djece mladog čovjeka sa zdravim navikama, a svaki minut koji u školi budu provodili u druženju, ostaće im u dugom sjećanju.

On je poručio da škola nije mjesto koga djeca treba da se plaše.

“To je vaša druga kuća, koja mora i želi biti tu za vas. Da vas poduči, usmjeri i utješi. Da vas motiviše, podrži i učini obrazovanim i prije svega srećnim mladim ljudima. A, kako kažu, srećan čovjek je uvijek i dobar”, istakao je Šehović.

On je roditeljima poručio da su u obrazovnom sistemu svjesni svoje odgovornosti.

“Znamo šta znači odvojiti, pa makar i na kratko, od sebe ono najvrjednije i poslati ga u novo okruženje. Uvjeravam vas da je naš primarni zadatak da to okruženje bude bezbjedno, ugodno i motivišuće”, dodao je Šehović.

Kako je rekao, društvo je obavezno da najmlađe, zajedno sa roditeljima, obrazuje, ali prije svega nauči da, uvijek i svuda, budu svoji.

Bonus video: