Šehović smijenio direktora žabljačke škole

Takvu odluku donijelo je Ministarstvo prosvjete na čelu sa ministrom Damirom Šehovićem, a nakon današnjeg sastanka Nacionalnog tima za borbu protiv vršnjačkog nasilja koji je formiran pri Ministarstvu
20481 pregleda 20 komentar(a)
Damir Šehović, Foto: Savo Prelević
Damir Šehović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.03.2020. 13:21h

Direktor žabljačke škole „Dušan Obradović“ Zoran Vojinović, u kojoj se desio najnoviji slučaj vršnjačkog nasilja, neće više obavljati tu funkciju, čime je potvrđeno ranije pisanje "Vijesti".

Takvu odluku donijelo je Ministarstvo prosvjete na čelu sa ministrom Damirom Šehovićem, a nakon današnjeg sastanka Nacionalnog tima za borbu protiv vršnjačkog nasilja koji je formiran pri Ministarstvu.

Ranije je "Vijestima" saopšteno da zbog osjetljivog pitanja, ne mogu ni da potvrde ni da demantuju informaciju.

"Danas ćete dobiti i zvaničnu informaciju u vezi sa tim slučajem. Molimo vas da razumijete da je vršnjačko nasilje osjetljivo pitanje kojim se bavimo interno, i nemamo namjeru da te teme koristimo za promociju, već da na njima istinski radimo, bez ikakvih pritisaka javnosti, i da izađemo sa konacnim odlukama i rješenjima".

Nedavno je učeniku šestog razreda te škole pozlilo, kada je i zvanično pokrenut slučaj ispitivanja vršnjackog nasilja u ovoj školi od strane Ministarstva prosvjete i tima protiv nasilja.

Zbog toga što nijesu naišli na razumijevanje uprave škole, porodica je dječaka i njegovu sestru prepisala u seosku školu, udaljenu 14 kilometara od Žabljaka.

"Nacionalni tim se već više od deset dana bavi ovim pitanjem i češlja svu dokumentaciju, kao i zaposleni Ministarstva prosvjete. Vjerujem da ćemo danas izaći sa konačnim stavom. Upravo zato što bi ovo bio prvi slučaj smjene zbog vršnjačkog nasilja, detaljno smo radili na svemu. U svakom slučaju, stav našeg tima je, a mislim i ministra, nakog svih informacija koje je dobio o ovom slučaju, da na čelu skole treba da bude neko ko će znati da se izbori sa problemima vršnjačkog nasilja", kazao je nezvanično "Vijestima" član Nacionalnog tima za borbu protiv nasilja.

Ministar Šehović, saznajemo, sastaće se danas i sa porodicom dječaka koji je bio žrtva nasilja.

Bonus video: