Šehović: U rekonstrukciju sale podgoričke Gimnazije uloženo 30 hiljada eura

Direktorica Gimnazije Zoja Bojanić Lalović kazala je da se rekonstrukcijom sale skreće pažnja na važnost fizičkog razvoja mladih ljudi
584 pregleda 3 komentar(a)
Bojanić Lalović i Šehović, Foto: Vlada Crne Gore
Bojanić Lalović i Šehović, Foto: Vlada Crne Gore

U rekonstrukciju sale podgoričke Gimnazije "Slobodan Škerović" uloženo je 30 hiljada eura, u saradnji Ministarstva prosvjete, škole i donatora, kazao je ministar Damir Šehović.

On je, tokom posjete rekonstruisanoj sali Gimnazije, rekao da su radovi podrazumijevali, prije svega, rekonstrukciju parketa, na način predviđen za najozbiljnija evropska takmičenja.

“U tom dijelu, upravo je ova sala, uz salu Sportskog centra Morača, urađena po najvišim standardima“, kazao je Šehović.

Direktorica Gimnazije Zoja Bojanić Lalović kazala je da se rekonstrukcijom sale skreće pažnja na važnost fizičkog razvoja mladih ljudi.

“Rekonstrukcija je još značajnija kada se ima u vidu da smo upisali treću generaciju sportskog odjeljenja, u kome uče perspektivni mladi sportisti. Ova rekonstrukcija je podjednako važna i za grad, jer se ovdje mogu obavljati različite aktivnosti“, navela je Bojanić Lalović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, Šehović je tokom posjete Gimnaziji istakao i aktielne, ili tek završene slične projekte na školskim salama širom Crne Gore.

“Nedavno su završene ili su započete investicije samo u sportsku školsku infrastrukturu od oko 1,5 miliona eura. Dovoljno je pomenuti izgradnje školskih sportskih terena u Gusinju i Plavu koje su u toku, i koje zajedno vrijede oko 550 hiljada eura”, kazao je Šehović.

Prema njegovim riječima, u toku je i rekonstrukcija sale u školi „Marko Miljanov“ u Bijelom Polju, vrijedna 170 hiljada eura.

“Taj projekat realizujemo sa Ministarstvom sporta i opštinom Bijelo Polje. U toku je i rekonstrukcija sale u školi „Orjenski bataljon“ u Bijeloj, od oko 60 hiljada eura”, dodao je Šehović.

Kako je naveo, riječ je evidentno o velikim investicijama koje zahtijevaju vrijeme.

“Ali, uzevši u obzir sve što sam naveo, očigledan je i naš trud da pomognemo u stvaranju optimalnih uslova za bavljenje sportom i da nadoknadimo nedostatak kapaciteta u školskoj sportskoj infrastrukturi tamo gdje ga ima“, kazao je Šehović

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva, govorio i o projektima koji su nedavno završeni, a takođe se odnose na rekonstrukciju školskih sala.

Šehović je podsjetio da je, između ostalog, završena i rekonstrukcija sale gimnazije u Tuzima od preko 100 hiljada eura, u saradnji sa Turskom agencijom za saradnju i koordinaciju TIKA.

Osim toga, naveo je on, završena je i rekonstrukcija sala škola "Blažo Jokov Orlandić" u Baru, "Nikola Đurković" u Kotoru i gimnazije u Pljevljima, pojedinačne vrijednosti 30 hiljada eura

Kako su kazali iz Ministarstva, tema koja je bila u posebnom fokusu javnosti je i izgradnja sportske sale u školi "Lovćenski partizanski odred" na Cetinju.

"Pa je ministar najavio da je ona ove godine uvrštena u Kapitalni budžet i da su započete aktivnosti na izradi tehničke dokumentacije, a vrijednost tog projekta se procjenjuje na oko milion eura”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: