Sela u Župi dobila kontejnere

Iz Komunalnog su apelovali na građane da u kontejnere ne odlažu krupni kabasti otpad i pepeo
514 pregleda 0 komentar(a)
Kontejneri u Župi, Foto: NVO Župa u srcu
Kontejneri u Župi, Foto: NVO Župa u srcu

Selo Bjeloševina i zaseok Vojinovića u Dučicama, u nikšićkoj Župi, dobili su 14 kontejnera. Postavljanje kontejnera je dio zajedničke akcije koju je NVO “Župa u srcu” inicirala preko projekta ''Da biram čisto'' zajedno sa mještanima Gornje Župe i Mjesnom zajednicom (MZ) Župa.

“Ovo je očit primjer kako svi zajedničkim djelovanjem mogu uticati na rješavanje ovog i za Crnu Goru velikog problema. Zahvaljujemo direktoru JP Komunalno, Miodragu Muratoviću, koji je prepoznao naše napore i obezbijedio postavljanje ovih kontejnera'', kazao je Jovo Radulović, direktor organizacije “Župa u srcu”.

Istakao je da su najveći doprinos postavljanju kontejnera dali mještani, zatim NVO na čije je čelu, ali i MZ, Komercijalna banka, firma “Gradnja inženjering”, učenici Osnovne škole “Dušan Bojović”.

pojašnjavajući učešće svih koji su pomogli da se napravi ovaj veliki civilizacijski iskorak za jedan dio Župe.

“Umjesto predviđene dvije niše napravljeno je devet pa će kompletan dio gornje Župe biti u sistemu odvoženja otpada čime se daje veliki doprinos zdravijoj životnoj sredini, ljepšoj i boljoj Župi. Mještani su dostavili spisak Komunalnom preduzeću onih koji se uključuju u sistem odvoženja otpada tako da će već od sjutra početi odvoz otpada iz ovih sela”, istakao je Radulović.

Iz Komunalnog su apelovali na građane da u kontejnere ne odlažu krupni kabasti otpad i pepeo.

NVO “Župa u srcu” je za 21. septembar najavila akciju čišćenja otpada u Župi i pozvala mještane d aim se priključe i daju svoj doprinos “kako bi Župa bila zdravije mjesto za život”.

Bonus video: