Selakoviću poznat slučaj Branke Milić: Pozadinu i šta se dešava ne bih komentarisao

Selaković je na pitanje novinara kako komentariše pojedine navode u javnosti da postoji politički dogovor između Crne Gore i Srbije o neizručenju Svetozara Marovića kazao da nije čuo te glasine i da ne zna odakle dolaze
1415 pregleda 2 komentar(a)
Selaković, Foto: Nikola Selaković
Selaković, Foto: Nikola Selaković

Srbija je na neki način uvučena u problem u vezi slučaja Branke Milić i sve treba da se rješava u okviru prava i zakona, rekao je generalni sekretar predsjednika Srbije, Nikola Selaković.

Na pitanje kakva je situacija u vezi sa slučajem Branke Milić, koja se nalazi u ambasadi Srbije u Podgorici, Selaković je kazao da su odnosi Crne Gore i Srbije vrlo intenzivni, kao i komunikacija između resornih ministara i predsjednika vlada.

"Poznat mi je slučaj Milić. Poznato mi je da se nalazi tu, a koja je cijela pozadina i šta se sve dešava ne bih komentarisao", rekao je Selaković.

On je naveo da je to dio pravosuđa Crne Gore, ali onoga trenutka kada se Milić našla u diplomatsko konzularnom predstavništvu (DKP) Srbije, i Srbija je na neki način uvučena u taj problem.

"Kao što znate naš DKP predstavlja teritoriju Srbije, ali sve što bude rađeno i treba da se radi, to vam sad govorim i kao funkcioner Srbije i kao diplomirani pravnik, treba da bude u skladu sa propisima.

Kako je dodao, to nije prvi ni poslednji slučaj u svjetskoj praksi, neki ljudi godinama borave u ambasadama drugih država tražeći neku vrstu azila i tvrdeći da su politički progonjeni.

"Ja u ovom slučaju ne tvrdim ni jedno ni drugo, ali sve treba da se rješava u okviru prava i zakona", naveo je Selaković.

On je, nakon otvaranja Srpske kuće u Podgorici, na pitanje novinara kako komentariše pojedine navode u javnosti da postoji politički dogovor između Crne Gore i Srbije o neizručenju Svetozara Marovića kazao da nije čuo te glasine i da ne zna odakle dolaze.

"Ja nisam čuo odakle dolaze te glasine. Javnost sve i svašta priča. Tako su pričali i za slučaj koji je svojevremeno opterećivao pravosuđa Srbije i Crne Gore. To je bio slučaj Šarića, pa ste vidjeli kako su Srbija i Crna Gora vrlo profesionalno i vješto to rješile", naveo je Selaković.

Kada je riječ o konkretnim sudskim predmetima, on smatra da, kao neko ko je četiri godine bio ministar pravde, nije u skladu sa demokratskim principima da se konkretno izjašnjava, jer postoje nadležni organi koji se bave tim pitanjima.

"Znam da nije u skladu sa demokratskim principima da se konkretno izjašnjavam, postoje nadležni organi koji se bave tim pitanjima. Koliko je meni poznato Mariović je i zbog ljekarskog tretmana u Beogradu,a državni organi rade svoj posao", kazao je Selaković.

Bonus video: