Sijarića biraju za direktora Zavoda za školstvo uprkos aferi prepisivanja

Prema nezvaničnim inforamacijama, oba kandidata ispunjavaju uslove oglasa Uprave za kadrove, a početkom septembra će ministar prosvjete sa njima razgovorati i Vladi predložiti novog direktora
215 pregleda 7 komentar(a)
Rešad Sijarić, Foto: Bscg.me
Rešad Sijarić, Foto: Bscg.me
Ažurirano: 01.09.2017. 08:28h

Kandidati za direktora Zavoda za školstvo su aktuelni vršilac dužnosti Rešad Sijarić i nekadašnji direktor Zavoda za zaštitu prirode Zlatko Bulić, saznaju "Vijesti".

Prema nezvaničnim inforamacijama, oba kandidata ispunjavaju uslove oglasa Uprave za kadrove, a početkom septembra će ministar prosvjete sa njima razgovorati i Vladi predložiti novog direktora.

Konkursna procedura je u toku. Sijarić će najvjerovatnije ostati na čelu Zavoda, bez obzira na posljednji incident sa prepisivanjem.

U vladajućoj koaliciji tvrde da je Bošnjaška stranka tražila ovu poziciju, te da će joj najvjerovatnije i pripasti, saznaju "Vijesti".

Sijarić je ranije kazao Televiziji Vijesti da neće podnijeti ostavku zbog propusta koji je napravio bivši ekspertski tima fizičko vaspitanje.

Aldijana Muratović, Danijela Bulatović i Niko Raičković podnijeli su neopozivu ostavku na članstvo u Radnoj grupi za izradu programa za Fizičko vaspitanje, a iznos koji su primili po osnovu angažmana za rad u Komisiji biće vraćen u Budžet.

Bivši predsjednik Ekspertske grupe koji je radio na reformi obrazovanja u Hrvatskoj Boris Jokić poručio je da je “nemoralno i nečasno” to što je Zavod preuzeo njihove kurikulume bez konsultovanja onih koji su radili na tome ili obrazovnih vlasti u Hrvatskoj.

Bonus video: