Šimraku opet našli kršenje zakona

Agencija postupila po prijavi NN lica protiv menadžera Opštine Herceg Novi
1624 pregleda 2 komentar(a)
Šimrak, Foto: Slavica Kosić
Šimrak, Foto: Slavica Kosić

Agencija za sprečavanje korupcije je drugi put u posljednjih pola godine utvrdila da je menadžer Opštine Herceg Novi Dragan Šimrak prekšrio Zakon o sprečavanju korupcije.

U juče objavljenoj odluci, utvrđeno je da je Agenciji dostavio redovan godišnji imovinski karton za prošlu godinu sa nepotpunim podacima koji se odnose na 900 eura od Socijaldemokratske partije.

Zakonom je propisano da se u kartonu moraju dostaviti tačni i potpuni podaci, inače se izriče kazna do 2.000 eura.

U obrazloženju odluke se konstatuje da je on trebalo da prijavi da je iz SDP-a dobio 2.700 a ne1.800 eura.

Šimrak je na raspravi u Agenciji kazao da je karton predao posljednjeg dana predviđenog zakonskim rokom i da je neposredno prije toga kontaktirao finansije SDP-a od kojih je dobio infromaciju da je ostvario prihod o 2.700 eura.

“Takođe je dodao da je smatrajući da su mu dali ukupnu cifru, računajući i prva dva mjeseca 2019, to je sam odbio iznos od 900 eura koliko i iznose dva mjeseca (mjesečno po 450 eura),” stoji u obrazloženju, dodajući da je u pitanju nenamjerni previd.

Agencija je pokrenula postupak po osnovu prijave NN lica.

Institucija na čijem je čelu Sreten Radonjić je u martu objavila odluku po kojoj je kao tadašnji odbornik Skupštine opštine Herceg Novi zaključio aneks sporazuma sa organom vlasti u kome obavlja javnu funkciju u vezi sa zakupom prostorija za potrebe partije i funkciju iskoristio za sticanje pogodnosti za povezano lice “C Vračar”.

“Čime je povrijedio odredbe Zakona koje se odnose na sukob interesa i ograničenja u vršenju javnih funkcija”.

Bonus video: