Sindikat prosvjete: Prihvatamo ponudu, pregovarački tim da traži uvećanje zarada od minimum 10 odsto

119 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Sindikat prosvjete Crne Gore prihvata ponudu Ministarstva prosvjete Crne Gore za početak pregovora za izradu novog Granskog kolektivnog ugovora za oblast prosvjete kojim bi se obuhvatilo uvećanje zarada za sve zaposlene u prosvjeti, saopšteno je danas iz Glavnog odbora Sindikata prosvjete.

"Pregovori će početi u decembru 2018.godine. Glavni odbor daje mandat budućem pregovaračkom timu da traži uvećanje zarada od minimum 10%", navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik Glavnog odbora Sindikata prosvjete, Predrag Ražnatović.

"Glavni odbor Sindikata prosvjete Crne Gore je 07.12.2018. godine održao sjednicu kojoj je prisustvovao ministrar prosvjete Damir Šehović sa sasradnicima. Nakon odbijanja zajedničkog predloga (Ministarstva prosvjete i SPCG) usklađivanja koeficijenata sa Zakonom o zaradama u javnom sektoru za sedmi stepen stručne spreme od strane Ministarstva finansija,na sjednici su razmatrani mogućnosti i način daljih zajedničkih aktivnosti", dodaje se u saopštenju.

Pored prihvatanja ponude Ministarstva prosvvjete za početak pregovora za izradu novog Granskog kolektivnog ugovora, Glavni odbor Sindikata prosvjete Crne Gore je na sjednici donio sljedeće zaključke:

"Sindikat će učestvovati u raspodjeli dogovorenog iznosa za isplatu nadoknade za prevoz zaposlenih koji pod otežanim uslovima putuju do svog radnog mjesta. Sindikat prosvjete Crne Gore će nastaviti saradnju sa Ministarstvom prosvjete Crne Gore kako bi se blagovremeno isplatile naknade po osnovu jubilarnih nagrada. Sindikat će inicirati rad na izmjenama i dopunama Pravilnika o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava za unapređenje kvaliteta nastave i talente. Sindikat prosvjete Crne Gore će zahtijevati nastavak pregovora za donošenje akta o minimumu procesa rada u ustanovama javnog obrazovanja, u skladu sa Zakonom o štrajku", navodi se u saopštenju.

Bonus video: