Sindikat prosvjete: Suspenzije nisu prihvatljivo rješenje

Nastavnici Policijske akademije u Danilovgradu suspendovani su u ponedjeljak, jer, kako je obrazloženo, nijesu ispoštovali zakon o štrajku
706 pregleda 0 komentar(a)
Policijska akademija u Danilovgradu, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Policijska akademija u Danilovgradu, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović

Sindikat prosvjete Crne Gore (SPCG) apelovao je na Upravu za inspekcijske poslove i ministarstva prosvjete i unutrašnjih poslova da se aktivno uključe u rješavanje problema u funkcionisanju Policijske akademije.

Nastavnici Policijske akademije u Danilovgradu suspendovani su u ponedjeljak, jer, kako je obrazloženo, nijesu ispoštovali zakon o štrajku.

Zaposleni u toj obrazovnoj ustanovi ranije su naveli da stupaju u štrajk kako bi upoznali javnost sa nizom nezakonitih radnji i zloupotrebama položaja direktora Akademije, Bobana Šaranovića

SPCG je, na zahtjev nastavnika zaposlenih u Policijskoj akademiji u Danilovgradu, organizovao sastanak na kojem je, kako su kazali, ukazano na nezakonito ponašanje u primjeni akata vezanih za rad i funkcionisanje te obrazovne ustanove, odnosno njihovu zloupotrebu od strane Šaranovića.

U Sindikatu smatraju da rješavanje problema uručivanjem suspenzija nije prihvatljivo u vaspitno – obrazovnim ustanovama, već se takve situacije moraju rješavati razgovorima i međusobnim uvažavanjem, uz učešće pomenutih institucija i sistema.

„Očekujemo i još jednom apelujemo da sve institucije sagledaju problem i brzo ga riješe, tim prije što je ugrožena materijalna egzistencija suspendovanih kolega“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: