“Sinji galeb” najbrži na “Jadranovoj” regati

Povodom 19. avgusta – Dana školskog broda "Jadran" u Tivtu će se u ponedjeljak veče na starom jedrenjaku vezanom na gradskoj rivi Pine upriličiti centralna proslava sa vojnim ceremonijalom i svečanim koktelom uz brojne zvanice
54 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.08.2018. 11:49h

Jedrilica "Sinji galeb" bila je najbrži brod na posebnoj regati jedrenoj u akvatorijumu Tivatskoj zaliva, u čast 85. godišnjice školskog broda Mornarice VCG - jedrenjaka "Jadran".

Regatu u kojoj su učešća uzela 24 broda sa cijelog Crogorskog primorja, organizovao je Jedriličarski klub MVCG "Mornar" iz Tivta.

Osim što je bio najbrži brod regate, "Sinji galeb" je pobijedio i u svojoj klasi 5 ispred krstaša "Oxygen" i "Vesna".

U klasi jedan trijumfovala je jedrilica "Prelo", u klasi 3 najbrži broh bila je "Stara", u klasi 4 "Vega", klasi 6 "Vila Dana" dok je u klasi 7 pobijedio krstaš MVCG, jedrilica "Milena".

U klasi ojedrenih barki najbolji je bio "Andamento lento", dok je u klasi J 70 trijumfovao "Mohito".

Nagrade najboljima na svečanosti organizovanoj na palubi "Jadrana", dodijelio je komandant tog školskog broda, kapetan korvete Zoran Ivanovski.

Povodom 19. avgusta – Dana školskog broda "Jadran" u Tivtu će se u ponedjeljak veče na starom jedrenjaku vezanom na gradskoj rivi Pine upriličiti centralna proslava sa vojnim ceremonijalom i svečanim koktelom uz brojne zvanice, a kako je najavljeno, prisusutvovaće joj i ministar odbrane Pfedrag Bošković sa saradnicima.

Galerija

Bonus video: