Sjutra novi upisni rok na UCG, slobodno 1.598 mjesta

Najviše mjesta za studiranje o trošku države nudi Mašinski fakultet, čak 63, zatim Filozofski 52 i Metalurško-tehnološki 38
0 komentar(a)
univerzitet, Foto: Arhiva Vijesti
univerzitet, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 06.07.2012. 11:45h

Univerzitet Crne Gore raspisaće sjutra konkurs za drugi upisni rok za prvu godinu osnovnih studija na crnogorskim fakultetima, a šansu za studiranje dobiće ukupno 1.598 studenata.

U prethodnom upisnom roku je upisano 3.300 studenata.

Najviše mjesta ima na Ekonomskom fakultetu, gdje će biti primljeno još 242 studenta, ali će svi oni morati da se finansiraju sami. Pomorski fakultet će primiti 220 studenata na samofinansiranju, dok će Filozofski fakultet isto učiniti za 142 brucoša. Drugu šansu za Pravni fakultet dobiće i 153 samofinansirajućih studenata, dok će na Elektrotehničkom fakultetu biti upisano još 146 studenata, koji će plaćati školarinu.

Najviše mjesta za studiranje o trošku države nudi Mašinski fakultet, čak 63, zatim Filozofski 52 i Metalurško-tehnološki 38. Ukupno samofinansirajućih mjesta ima 1388

Najviše mjesta za studiranje o trošku države nudi Mašinski fakultet, čak 63, zatim Filozofski 52 i Metalurško-tehnološki 38. Ukupno samofinansirajućih mjesta ima 1388.

Dokumenta se predaju u ponedjeljak, 9. jula, a testovi za kandidate koji nijesu imali eksternu maturu polagaće se narednog dana. Upis primljenih kandidata završiće se do 12. jula.

Kandidati, uz prijavu za upis, podnose i diplomu o položenom stručnom, odnosno maturskom ispitu, originalna svjedočanstva o završenim razredima srednje škole, ličnu kartu ili kopiju izvoda iz matične knjige rođenih i uvjerenje o državljanstvu, kopiju diplome ,,Luča“ i dokaze o osvojenim nagradama na državnim takmičenjima.

Iz Univerziteta Crne Gore “Vijestima” je saopšteno da je u prvom upisnom roku upisano je 1.600 budžetskih i 1.700 samofinansirajućih studenata.

"Budžetska mjesta u prvom roku popunjena su na Ekonomskom, Pravnom, Elektrotehničkom, Građevinskom, Biotehničkom, Fakultetu za pomorstvo, a na Arhitektonskom, Fakultetu primijenjene fizioterapije, Fakultetu političkih nauka i Farmaceutskom fakultetu popunjena su sva mjesta predviđena konkursom“, kazali su iz Univerziteta.

Bonus video: