Škatarić birao i svoga kuma?

"Skadarsko jezero" dvije i po godine bez šefa Službe zaštite
202 pregleda 0 komentar(a)
Goran Škatarić, Foto: Vesko Belojević
Goran Škatarić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 29.01.2015. 18:56h

Direktor NP "Skadarsko jezero" Goran Škatarić predsjedavao je komisijom za izbor šefa Službe zaštite u njegovom nacionalnom parku, iako je među prijavljenima bio i njegov kum Vesko Lazović.

Više pouzdanih izvora potvrdilo je tu informaciju, dok iz Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG), koji su Škatarića postavili na čelo te komisije, dva dana nijesu odgovarali na pitanja "Vijesti".

Škatarić nije demantovao da je bio na čelu komisije, kada ga je pozvao novinar "Vijesti", ali nije želio ni da odgovori. Novinara je uputio na portparolku NPCG-a.

"Kako ne bi došlo do nekog nesporazuma, molim vas da se za sve informacije obratite PR službi uprave Nacionalnih parkova Crne Gore", kazao je Škatarić.

Iz NPCG nijesu odgovorili kada će Skadarsko jezero konačno dobiti šefa Službe zaštite, niti koliko je prijavljenih ljudi bilo kvalifikovano za posao. Pouzdani izvor, tvrdi da je komisija birala kvalifikovane kandidate, među kojima je, navodno, odabran i Lazović, dok će direktor NPCG Zoran Mrdak donijeti krajnju odluku o budućem šefu lovočuvara.

"Vijesti" su ranije objavile da Škatarić pokušava da namjesti posao kumu, što do danas niko nije demantovao. NP “Skadarsko jezero” je protekle dvije i po godine funkcionisalo bez šefa Službe zaštite, a NPCG je tokom 2014. godine raspisalo tri oglasa za to radno mjesto.

Od ta tri oglasa, dva su poništena. Više izvora, sa Skadarskog jezera, tvrdi da se Škatarić javno hvalio kako će sa kumom zavesti red na jezeru, jer je iza njega partija i prvi čovjek Zete.

Bonus video: