Škatariću, da li kumu namještate posao?

152 pregleda 11 komentar(a)
Goran Škatarić, Foto: Vesko Belojević
Goran Škatarić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 21.01.2015. 21:01h

Direktor NP “Skadarsko jezero” Goran Škatarić nijednim argumentom nije demantovao da namješta kumu konkurs za posao šefa Službe zaštite.

Od slučaja nesrećnog Bruzde pa do nedavnih događaja, kada su protestovali lovočuvari, Škatarić je pokazao da se ne snalazi baš najbolje u direktorskoj fotelji, već da, kao brižan roditelj, njegove greška ispravlja šef svih nacionalnih parkova Crne Gore (i Dinarida) Zoran Mrdak.

Univerzitetski profesor i direktor nacionalnog parka morao bi znati da njegovo “navod je netačan” - nije argument.

Škatarić se nijednom riječju nije osvrnuo na glavno pitanje: Da li kumu namješta posao šefa Službe zaštite u njegovom parku? Mada sam siguran da ćemo ubrzo i saznati odgovor, nakon nekoliko sumnjivih konkursa koje su NPCG objavili.

U jednoj od rijetkih njegovih rečenica (većina su citati iz mojih tekstova), Škatarić tvrdi da se “po procjeni šefa službe zaštite” lovočuvari šalju u kontrolu i sprečavanje nelegalnih aktivnosti u Nacionalnom parku.

Prema tome, volio bih da znam kada je posljednji put, po “procjeni šefa” napravljen zapisnik o kontroli deponija pijeska na Šarovoj topoli i Kažića tapiji, ili, pak, da vidim patrolne listove od ponedjeljka, u periodu od 23 do 7 ujutru, s obzirom da se, tvrdi Škatarić, jezero čuva i noću.

Škatarić se, kao gotovo nijednom do sada, nije javljao na telefon kada sam ga u četvrtak popodne pozvao i poslao mu SMS poruku sa svog telefona, što će listing poziva i pokazati.

Bonus video: