Skijalište Savin kuk spremno za sezonu

On je podsjetio da će u toku sezone u funkciji biti dvije dvosjedne žičare, tri ski lifta i jedan dječiji ski lift, koji opslužuju oko pet kilometara skijaških staza namijenjenih za alpsko skijanje
73 pregleda 3 komentar(a)
Skijalište Savin kuk, Foto: Obrad Pješivac
Skijalište Savin kuk, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 29.12.2016. 15:17h

Skijalište Savin kuk, kojim upravlja Turistički ski centar “Durmitor” je spremno za početak zimske turističke sezone pa će poslednjeg dana ove godine infrastruktura skijališta biti stavljena u pogon, saopštio je izvršni direktor tog preduzeća Miloš Popović.

"Trenutno na skijalištu visina sniježnog pokrivača iznosi deset samtimetara ali ćemo, uprkos oskudici nastojati da osposobimo dječiju ski stazu i dio staza namijenjenih za početne i osrednje skijaše. Očekujemo da će se, prema najavama meteorologa, za dane Novogodišnjih praznika uvećati visina sniježnog pokrivača tako da će kompletna infrastruktura biti stavljena u funkciju skijanja. U svim varijantama žičare će biti u funkciji panoramskog razgledanja planine u prelijepim kadrovima Jezerske površi i kanjona Tare", kaže Popović.

On je podsjetio da će u toku sezone u funkciji biti dvije dvosjedne žičare, tri ski lifta i jedan dječiji ski lift, koji opslužuju oko pet kilometara skijaških staza namijenjenih za alpsko skijanje.

"Novinu za predstojeću sezonu predstavlja činjenica da će u funkciji biti i žičara Savin kuk II, koja je bila u funkciji i za period trajanja ljetnje turističke sezone, ali ne i prethodnih zimskih turističkih sezona. Time smo znatno doprinijeli jačanju ponude skijališta Savin kuk, a na zadovoljstvo mnogih ljubitelja Durmitora, nagovještavamo da će od ove sezone moći da osjete čari još ekstremnijeg skijanja, obzirom da je ta žičara namijenjena za napredne skijaše, te da opslužuje crnu skijašku stazu dužine 800 metara. U ponudi je i staza za hodanje na krpljama dužine 6,5 kilometara koja kroz šumovite predjele povezuje skijalište Savin kuk i Crno jezero, kao i staza za nordjijsko skijanje u podnožju samog skijališta", kaže Popović i dodaje da na skijalištu djeluje škola skijanja, a u sastavu ski centra će poslovati nacionalni restoran sa četiri zvjezdice restoran „Durmitorsko sijelo“, restoran „Montana“, i kafe bar „Kulina“, gdje skijaši ali i oni koji ne skijaju mogu uživati u nacionalnoj hrani i piću.

Popović naglašava da je restoran „Durmitorsko sijelo“ od strane nadležnog Ministarstva proglašen za nacionalni restoran a ovog mjeseca proglašen za najbolji restoran na sjeveru Crne Gore.

Popović kaže da jednodnevni ski pas tokom januara košta 15 a ufebruar, mart, april mjesec 13 eura. Poludnevni ski pas košta u januaru deset a naredna tri mjeseca osam eura. Dječiji ski pas košta osam eura u januaru a u narednom periodu je jeftiniji za dva eura. Noćno skijanje košta šest, dvodnevni ski pasu januar košta 25 a u narednom periodu 20 eura. Desetodnevni ski pas u januaru košta 100 a u narednom periodu 80 eura. Sedmodnevni 70 u januaru odnosno 60 u daljem toku zimear i mart mjesec. Petodnevnog nema u januarskom cjenovniku a u narednom periodu staje 40 eura dok sezonski ski pas košta 150 eura. Sezonski ski pas za žabljačane košta 100 eura dok domicilna djeca i ove godine skijaju besplatno. Turistička vožnja košta sedam eura za odrasle a četiri za djecu.

Bonus video: