"Škoda" MZ ispred Hrapovićeve zgrade

Fotografiju je na društvenim mrežama objavio Sindikat doktora medicine, uz komentar da je džip oznaka PG-HJ 938, kupljen za “iznenadne kontrole intrahospitalnih infekcija”, fotografisan u 16 sati ispred kuće Hrapovića
216 pregleda 14 komentar(a)
Škoda MZ, Kenan Hrapović, Foto: Sindikat doktora medicine
Škoda MZ, Kenan Hrapović, Foto: Sindikat doktora medicine
Ažurirano: 06.03.2018. 20:23h

Džip marke “ škoda ”, koji je službeno vozilo Ministarstva zdravlja, fotografisan je u nedjelju popodne ispred zgrade u kojoj živi ministar Kenan Hrapović.

Fotografiju je na društvenim mrežama objavio Sindikat doktora medicine, uz komentar da je džip oznaka PG HJ 938, kupljen za “iznenadne kontrole intrahospitalnih infekcija”, fotografisan u 16 sati ispred kuće Hrapovića.

U pitanju je isto vozilo koje je Ministarstvo zdravlja kupilo prethodnog ljeta za više od 20.000 eura, a “Vijesti” su u septembru prošle godine objavile da se svakodnevno može vidjeti ispred ministrovog stana u podgoričkom naselju Malo brdo.

Ministar je tada koristio, kako su se uvjerile “Vijesti”, i drugi službeni automobil Ministarstva zdravlja “tojotu” registarskih oznaka PG CG 028, koja je takođe bilo ispred zgrade.

Na pitanje da to objasni, Hrapović je tada rekao da mu “ škoda ” treba za iznenadne kontrole zdravstvenih ustanova, a da je “tojota” pokvarena i da u službenoj garaži nema mjesta za nju.

Predsjednica Sindikata doktora medicine Milena Popović Samardžić smatra da ministar ne mari za javnost: “Ako ovako očigledno ne mari za mišljenje javnosti, kako se tek odnosi na nivoima gdje je kontrola i uvid u njegov rad manje dostupan”, rekla je ona.

Predsjednica SDMCG podsjeća na izjavu Hrapovića, povodom zahtjeva ljekara da im se povećaju zarade, u kojoj on navodi da je “povećanje plata zaposlenima u zdravstvenom sistemu jedan od prioriteta u politici koju zastupa, ali da se ne može zanemariti ekonomski momenat i ograničena sredstva u budžetu, čije mogućnosti u ovom trenutku dijele svi zaposleni u javnom sektoru“.

Popović-Samardžić kaže da se na osnovu korišćenja resursa Ministarstva zdravlja ne može zaključiti da je u pitanju kriza čiji sudbinu svi djele podjednako.

Bonus video: