Školski autobus i dalje u kvaru

Šehović je tada, prilikom posjete Kolašinu, rekao da će sredstvima Ministarstva biti saniran krov na školi u Manstiru Morača, ali i riješen problem prevoza učenika na području kolašinske opštine
0 komentar(a)
OŠ "Risto Manojlović", Foto: Dragana Šćepanović
OŠ "Risto Manojlović", Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 16.11.2017. 20:23h

Jedini autobus kolašinske OŠ “Risto Manojlović” još nije popravljen, iako je ministar prosvjete Damir Šehović prije više od dvije sedmice kazao da je to “pitanje dana”.

Šehović je tada, prilikom posjete Kolašinu, rekao da će sredstvima Ministarstva biti saniran krov na školi u Manstiru Morača, ali i riješen problem prevoza učenika na području kolašinske opštine. U OŠ “Risto Manojlović” kažu da nije riječ o tome da je ministar zaboravio na obećanje, već da je popravku autobusa neophodno obaviti u Podgorici. Potrebno je, pojašnjavaju, da se zamijeni motor, jer kvar na starom nije isplativo popravljati.

“Aleternativnim rješenjima, to jest pozajmicom kombija, obezbijedili smo da svi učenici sa seoskog područja koji koriste školski prevoz dolaze na nastavu na vrijeme. To rješenje za sada funkcioniše, a popravka našeg autobusa očekuje se uskoro”, kazao je direktor Zoran M. Rakočević.

Bonus video: