"Slavija" dobila dozvolu: Gradiće hotel sa pet zvjezdica u Budvi

“Gradnja počinje 1. oktobra i biće gotova za 12 mjeseci i hotel će imati 140 jedinica," saopštili su iz kompanije
1098 pregleda 4 komentar(a)
Slavija, Slavija Budva, Foto: Vuk Lajović
Slavija, Slavija Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 29.06.2017. 20:13h

uksuzni kondo hotel sa 5 zvjezdica gradiće se preko puta turističkog naselja “Slovenska plaža”, na mjestu poznatog supermarketa “Slavija“, a njime će upravljati poznati njemačko-španski lanac “Iberostar“.

Ministarstvo održivog razvoja izdalo je prošle sedmice građevinsku dozvolu budvanskoj kompaniji “Slavija“ za gradnju sedmospratnog hotela u Budvi, od ukupno 12.000 kvadrata.

“Gradnja počinje 1. oktobra i biće gotova za 12 mjeseci. Hotel će imati 140 jedinica visoke kategorije, koje će ispunjavati sve uslove pet zvjezdica. Kondo hotelom će upravljati 'Iberostar', jer je svojim upravljanjem bečićkim hotelom 'Belvi' dokazao da je riječ o vodećem svjetskom lancu hotela“, saopštili su „Vijestima“ iz “Slavije”.

Prije dobijanja građevinske dozvole, kompanija je praktično napunila opštinsku kasu jer je na ime komunalija uplatila 656.000 eura.

Prema obračunu Službe za naplatu komunalija, hotel ima 10.106 kvadrata, garažu od 2.513 i poslovni dio od 604 metra kvadratna.

“Slavija“ se obavezala da snosi troškove priključka budućeg hotela na gradsku vodovodnu, telefonsku i električnu mrežu i da riješi pitanje otpadnih voda.

Izmirili su obaveze i prema Regionalnom vodovodu, kome je uplaćeno 100.000 eura.

“Slavija” je sestra firmi „Belvi hotels gropu“ koja gazduje bečićkim „Iberostar Belvi“ i kompnije „Imobilia“ koja je vlasnik kompleksa „Jadran Perast“ u Perastu, u okviru kojeg je i luksuzna palata “Smekja“

Uporedo sa gradnjom kondo hotela u Budvi, radiće se i kompleks “Jadran“ u Perastu, kojim će upravljati “Iberostar“.

Hotel “Iberostar Belvi“, koji je već puna dva i po mjeseca popunjen do posljednjeg ležaja, trenutno je ugostio gotovo 1.500 uglavnom inostranih gostiju.

Uoči sezone, potpuno je renoviran dio hotelskog bloka, restoran i terase.

Bonus video: