Službenici policije izgubili glavni dokaz u postupku protiv Milovca

Milovac je tokom iznošenja odbrane istakao da postoji trend negativnog ponašanja policije prema zaposlenim u MANS-u
4 komentar(a)
Dejan Milovac, Foto: Boris Pejović
Dejan Milovac, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.03.2013. 19:57h

Policija je zagubila ključni dokaz, odnosno naljepnicu “Ustavni sud Prve familije”, koju je zamjenik izvršnog direktora MANS-a Dejan Milovac u julu prošle godine zalijepio na tablu Ustavnog suda.

Da je naljepnica “Ustavni sud Prve familije” zagubljena ustanovljeno je juče na prvom ročištu u Područnom organu za prekršaje, u postupku u kojem se Milovac tereti da je tim činom učinio nepodobnom oznaku Ustavnog suda.

U Područnom organu za prekršaje juče su saslušani okrivljeni Milovac, kojeg u tom postupku brani advokat Veselin Radulović, predstavnik podnosioca prekršajne prijave Milan Vuksanović, kao i svjedoci službenici Uprave policije Darko Vukčević, Saša Bulatović i Predrag Lazović.

MANS: Natpise "Ustavni sud prve familije" lijepićemo dok ne dokažu suprotno >>>

Milovac je kazao da policija nije ničim dokazala da je on svojim postupkom učinio nepodobnom oznaku Ustavnog suda.

“Taj znak nije popravljan, niti mijenjan nakon postavljanja naljepnice. Postavio sam papirnu naljepnicu preko oznake Ustavni sud Crne Gore, ali odmah je došao neko iz obezbjeđenja i nakon desetak sekundi ju je skinuo”, istakao je Milovac.

Svjedoci Vukčević i Lazović pred sudijom su kazali da je naljepnicu uklonio njihov kolega Saša Bulatović, službenik Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata.

Bulatović je potvrdio da je skinuo naljepnicu i da ju je odnio u prostorije Ustavnog suda, nakon čega je predao pretpostavljenom uz službenu zabilješku u prostorijama Skupštine Crne Gore.

Taj znak nije popravljan, niti mijenjan nakon postavljanja naljepnice. Postavio sam papirnu naljepnicu preko oznake Ustavni sud, ali odmah je došao neko iz obezbjeđenja i nakon desetak sekundi ju je skinuo - istakao je Milovac

Radulović je rekao da je policija bila dužna da kao dokaz sačuva sredstvo izvršenja prekršaja.

Pored zagubljene naljepnice, koju je na sljedećem ročištu sutkinja tražila da se priloži kao dokaz, tokom dvočasovnog pretresa vođena je polemika o tome koliko se vremena naljepnica nalazila na tabli Ustavnog suda.

Milovac je tokom iznošenja odbrane istakao da postoji trend negativnog ponašanja policije prema zaposlenim u MANS-u.

Njegov branilac Radulović je naveo i da je Savjet za građansku kontrolu policije, kojem su se obratili za mišljenje nakon performansa pred Ustavnim sudom, saopštio da je ponašanje policije, koja je predstavnike MANS-a Vanju Ćalović i Milovca pozivala na razgovore, nezakonito.

Predstavnici MANS-a su u julu prošle godine održali performans zbog odluke Ustavnog suda da ne stave u razmatranje inicijativu za ukidanje Zakona o taksama i pravilnika o obračunu cijena struje, koju je potpisalo oko 30 hiljada građana.

Drugo ročište biće održano u maju.

Bonus video: