Smijenjeni direktor pljevaljskog “Grijanja” tuži zbog otkaza

Veljković je jedini pljevaljski rukovodilac koji je nakon raskola u SDP-u podržao Ranka Krivokapića, ostali su stali uz Ivana Brajovića
236 pregleda 1 komentar(a)
Branislav Veljković, Foto: Goran Malidžan
Branislav Veljković, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 01.03.2016. 19:54h

Nedavno smijenjeni direktor pljevaljskog “Grijanja” Branislav Veljković tužio je firmu, zbog navodnih povreda ugovora o radu.

Veljković tvrdi da je nezakonito smijenjen, da je posao obavljao savjesno i pošteno i da ničim nije ugrozio poslovanje preduzeća kojim je upravljao šest mjeseci.

On je ranije ocijenio da je njegova smjena politički motivisana.

Incijativu za otkazivanje ugovora o radu, ističe Veljković, mogao je podnijeti Odbor direktora i predsjednik Opštine, ali samo na osnovu izvještaja organa lokalne uprave koji obavljaju upravni nadzor nad radom društva i izvještaja o reviziji poslovanja.

Tih izvještaja, tvrdi on, nije bilo.

“Zakonito sam primljen na osnovu konkursa, a nezakonito smijenjen samovoljom političara. Za zakonito razrješnje, između ostalog, potreban je i materijalni dokaz potvrđen od ovlašćenog organa ili nalaza vještaka. Vjerujem u pravosudne organe države i nestpljivo očekujem suđenje, gdje ću imati priliku da dokažem da nisam zaključio nijedan štetan ugovor i da sam smijenjen suprotno zakonu”, kazao je Veljković.

Iz Odbora direktora “Grijanja” ranije je saopšteno da je Veljković smijenjen jer je potpisao štetan ugovor, kojim je jednog građanina na duži period oslobodio plaćanja usluge grijanja.

Veljković je, navodno, potpisivanjem tog ugovora bez znanja Upravnog odbora, suprotno zakonu, pričinio veliku štetu.

Veljković je jedini pljevaljski rukovodilac koji je nakon raskola u SDP-u podržao Ranka Krivokapića.

Ostali su, uključujući i neke od članova Upravnog odbora “Grijanja”, prešli u Socijaldemokrate Ivana Brajovića.

Bonus video: