Snežana Matijević v.d. direktorica Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju

O osnivanju te nove JU koja će se finasirati iz opštinskog budžeta, te imenovanjun Matijevićke za v.d. direktoricu, izjasniće se odbornici na predstojećoj sjednici SO Tivat 18. juna
1753 pregleda 0 komentar(a)
Snežana Matijević, Foto: Opština Tivat
Snežana Matijević, Foto: Opština Tivat

Bivša predsjednica Opštine Tivat i nositeljica izborne liste DPS sa posljednjih lokalnih izbora dr Snežana Matijević vraća se na javnu scenu Tivta nakon skoro desetomjesečnog odsustvovanja iz lokalnog javno-političkog života.

Matijević je naime, predložena za vršiteljku dužnosti direktorke nove JU „Dnevni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju“ Tivat, koju osniva Opština.

O osnivanju te nove JU koja će se finasirati iz opštinskog budžeta, te imenovanjun Matijevićke za v.d. direktoricu, izjasniće se odbornici na predstojećoj sjednici SO Tivat 18.juna.

Formalni predlagač odluke o imenovanju Matijevuićke za v.d. direktoricu Dnevnog centra je predsjednik Opštine Tivat i čelnik tivatskog DPS dr Siniša Kusovac a obrađivač Darka Ognjanović (DPS), sekretarka Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja.

Kusovac je inače, u ljeto prošle godine bio svojevrsni “politički egzekutor” nad Matijevićkom jer je OO DPS kojim on predsjedava, krajem juna inicirao pokretanje inicijative za njenu smjenu sa mjesta gradonačelnice.

Matijevićka je to međutim preduhitrila, podnoseći sama ostavku koju je lokalni parlament zvanično usvojio 11.jula.

OO DPS Tivta je Matijevićku tada formalno okrivio da je ona navodno odgovorna za lošu realizaciju izbornog programa te stranke, posebno slabo ostvarenje obećanih kapitalnih investicija u lokalnu komunalnu infrastrukturu.

Pravi razlog njene smjene je međutim, bilo Matijevićkino uporno odbijanje da stavi potpis na već pripremljeni ugovor po kome bi Opština Tivat Porto Montenegru oprostila ukupno 5.600.000 eura neplaćenih obaveza te kompanije za komunalije.

Ona je taj kontroverzni posao na čijem su završavanju insistirali čelnici DPS i države Milo Đukanović i Duško Marković smatrala nezakonitim rekavši da zbog toga „ne namjerava da pođe u Spuž“, ali je nakon njene ostavke Kusovac koji je došao na mjesto gradonačelnika Tivta, stavio svoj potpis na ugovor sa Portom.

Proteklih mjeseci u kojima nije učestvovala u društveno-političkom životu Tivta Snežana Matijevič se, prema informacijama „Vijesti“, bavila svojom osnovnom profesijom doktora stomatologije i profesora na Medicinskom fakultetu u Podgorici.

Bonus video: