Otvoren aerodrom u Golubovcima: Večeras dva leta za Beograd

Let Montenegro Airlinesa koji je bio planiran za 19.45 časova pomjeren je za 21 sat. Nakon toga se očekuje i drugi let za glavni grad Srbije, kompanijom Air Serbia
16742 pregleda 28 komentar(a)
Aerodrom u Golubovcima, Foto: Aerodromi Crne Gore/Facebook
Aerodrom u Golubovcima, Foto: Aerodromi Crne Gore/Facebook
Ažurirano: 09.01.2019. 09:48h

Aerodrom u Golubovcima je otvoren za saobraćaj u 19:00 časova.

Let Montenegro Airlinesa koji je bio planiran za 19.45 časova pomjeren je za 21 sat.

Nakon toga se očekuje i drugi let za glavni grad Srbije, kompanijom Air Serbia.

Centralni dio piste Aerodroma u Podgorici očišćen je i očekuje se da će on biti otvoren za par sati, kako bi se realizovala dva leta za Beograd, kazala je portparolka kompanije, Milica Babić.

Aerodrom u Podgorici zatvoren je ranije danas za saobraćaj zbog jakih sniježnih padavina.

"Centralni dio piste sada je potpuno očišćen, preostalo je da se očiste još pojedini djelovi. Posipaju se sredstva protiv zamrzavanja, s obzirom na to da je pala temperatura i da to ne bi donijelo nove probleme", kazala je Babić.

Ona je rekla da su sve avio-kompanije otkazale letove osim Montenegro airlines za Beograd i Air Serbia za Beograd večeras.

"Nadamo se da će u narednih sat, dva aerodrom biti otvoren, da se ta dva leta realizuju", dodala je Babić.

Podgorica je jutros osvanula pod snijegom, a zbog obilnih padavina aerodrom u glavnom gradu bio je zatvoren za saobraćaj.

Otkazanani su letovi za Ljubljanu planirani za 14:30, 16:35 i 17:30 časova. Avion koji je u 14:25 iz Beograda trebalo da sleti u Podgoricu preusmjeren je za Tivat.

"Vijestima" je ranije iz PR službe Aerodroma Crne Gore (ACG) prethodno saopšteno da će pista u Podgorici biće zatvorena bar do 14 časova.

Iz ACG su ranije objasnili da su nepovoljne vremenske prilike, odnosno, niska temperatura stvara klizavicu na aerodromu u Golubovcima.

"Sve raspoložive ekipe su i dalje na terenu sa vojnicima. Pojedini letovi su na čekanju, a neki su i otkazani (Minhen, Rim, Ljubljana)".

"Ekipe Aerodroma Crne Gore i Vojske Crne Gore tokom noći i jutra su očistile polijetno-slijetnu stazu i manevarske površine, ali su jake padavine tokom jutra ponovo stvorile sniježni pokrivač koji onemogućava bezbjedan saobraćaj", saopšteno je jutros iz aviokompanije.

Poručuju da su sve ekipe i dalje na terenu i čine sve da se saobraćaj normalizuje što prije.

Jutros je otkazan let na liniji Podgorica-Beograd, planiran za 8:25 sati.

Bonus video: