SNP Bar: Komunalni problemi utiču i na sezonu

"Zid ispred hotela na plaži u Čanju, koji je porušilo more tokom zime, još nije obnovljen"
97 pregleda 2 komentar(a)
Bar, Grad Bar, Foto: Anto Baković
Bar, Grad Bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 08.07.2015. 10:25h

U Baru, nažalost, i dalje nijesu riješeni brojni komunalni i infrastrukturni problemi, što otežava život lokalnom stanovništu, ali se i negativno odražava na turističku sezonu, smatrju u Opštinskom odboru Socijalističke narodne partije (SNP).

Iz te partije navode da iako je prije nekoliko godina izgrađen Regionalni vodovod, naselja Šušanj, Pobrđe, Rutke, Gorelac, Brca, Đurmani i druga na većim kotama i dalje nemaju uredno vodosnabdijevanje.

"Već dvije godine se odlaže početak izgradnje kanalizacionog kolektorskog sistema sa prečišćavanjem otpadnih voda, iako je riješen način finansiranja i odabran izvođač radova. Glavne saobraćajnice kroz naselje Bjeliši duže vrijeme su bez asfalta. Kašnjenje u donošenju prostorno-planske dokumentacije dovelo je do katastrofalnog izgleda prigradskih naselja, bez trotoara, sa fekalnim izlivima i neriješenim načinom odnošenja otpada. Plaže su i dalje zatrpane otpadom, a zakupci ne poštuju obavezu srazmjernog obezbjeđenja prostora za kupače koji ne žele iznajmljivanje plažnog mobilijara. Psi lutalice slobodno se kreću naseljima raznoseći otpad iz odloženih kesa i kontejnera", navodi se u saopštenju.

Dodaju i da se prostor za kupače se sve više smanjuje izgradnjom i postavljanjem objekata.

"Zid ispred hotela na plaži u Čanju, koji je porušilo more tokom zime, još nije obnovljen. Dugogodišnjim problemom šetališta uz čanjsku plažu, čiji je izgled drastično narušen neplanski postavljenim privremenim objektima, očigledno se ne bavi niko od nadležnih organa. Svijetlu tačku čini primjetno pojačano prisustvo komunalne policije, iako ostaje da se riješe problemi buke, divlje gradnje i uzurpacije državnog zemljišta. Koliko sezona treba da prođe pa da se svi nabrojani problemi počnu da rješavaju sistemski i na duge staze? Zbog turizma i turista, a i zbog svih onih koji su stanovnici Bara i koji zaslužuju da u 21. vijeku imaju riješena elementarna komunalna pitanja", zaključuje se-

Bonus video: