Šokerom na Dejvida

486 pregleda 5 komentar(a)
Dejvid Sejdović, Foto: Luka Zeković
Dejvid Sejdović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.10.2014. 18:50h

Izvršni direktor fondacije “Ruka prijateljstva” Dejvid Sejdović tvrdi da ga je nepoznata osoba napala električnim šokerom u prostorijama odbora Islamske zajednice u Staroj varoši.

Sejdović tvrdi da je 5. oktobra, tokom podjele kurbana, napadnut “šokerom u obliku lampe”, zato što ga je “napadač vidio sa čovjekom koji je Jehovin svjedok, ili ga je zamijenio sa nekim drugim”.

Podgorički imam Džemo Redžematović kazao je juče ”Vijestima” da tog dana nije bio u Podgorici, ali da će ispitati šta se desilo.

On je, međutim, istakao da ne vjeruje da su na dan prijateljstva i približavanja vjernici pravili probleme.

Sejdović je, pak, istakao da Fondaciju interesuje da li reis Rifat Fejzić zna ko radi u prostorijama Islamske zajednice u Staroj varoši.

“Pitamo se i da li imaju dozvolu za šoker u vjerskom objektu i ko ovom pojedincu daje pravo da se ponaša nasilnički i nepristojno. Da li ste učili pojedince koji rade tamo da napadaju verbalno i fizički u džamiji, uoči Bajrama, i da li treba da dijelite ljude po izgledu, boji kože, vjeri i naciji”, kazao je Sejdović, ocijenivši da se tako pokazuje negativan primjer vjernicima.

Bonus video: