SOVCG postao punopravni član Evropskog udruženja vojnih sindikata

Čobeljič je kazao da je prijem u EUROMIL priznanje za dosljedno i principijelno zalaganje za unapređenje položaja i prava zaposlenih u Vojsci
0 komentar(a)
Nenan Čobeljić, Foto: SOVCG
Nenan Čobeljić, Foto: SOVCG
Ažurirano: 18.10.2014. 14:54h

Sindikat odbrane i Vojske Crne Gore (SOVCG) postao je punopravni član Evropskog udruženja vojnih sindikata (EUROMIL) na sjednici predsjedništva te organizacije koja je održana u Rimu.

Predsjednik SOVCG Nenan Čobeljič kazao je da je prijem u EUROMIL priznanje za dosljedno i principijelno zalaganje za unapređenje položaja i prava zaposlenih u Vojsci kao i zalaganje da se Preporuke Savjeta ministara o zaštiti prava i sloboda pripadnika oružanih snaga implementiraju u crnogorsko zakonodavstvo.

"Svojstvo posmatarača nijesmo osjećali na taj način niti smo od EUROMIL-a tako respektovani već smo svo ovo vrijeme, praktično od prvog našeg kontakta početkom 2011 godine, do danas imali punu, iskrenu, dosljednu i kontinuiranu podršku i pomoć“, kazao je Čobeljić predsjedniku i članovima Borda EUROMIL-a.

Kako je saopšteno iz Sindikata, Čobeljić je ukazao na podršku koju je SOVCG dobijala od EUROMIL-a, u nastojanju da se što je moguće bolje izmjeni Zakon o Vojsci Crne Gore, kao i tokom borbe za opstanak istinskog sindikalizma u VCG.

“Danas, zahvaljujući našim zajedničkim naporima, SOVCG je reprezentativan sindikat koji je u punom smislu zauzeo svoje mjesto u socijalnom dijalogu sa Ministarstvom odbrane", naveo je Čobeljić.

On je ocijenio da je ta činjenica potvrda principijelnog rada i SOVCG i bavljenja stvarnim i važnim pitanjima i problemima koji opterećuju pripadnike Vojske.

SOVCG će u aprilu 2016. godine biti domaćin prezidijuma EUROMIL-a, koji okuplja 39 nacionalnih sindikata i vojnih udruženja iz 26 država.

Bonus video: