Spahić nije direktor, ali pristao da dijeli platu

Spahić i dalje jedini ima deponovan potpis u banci, a kolegama je potpisao plate bez pogovora
241 pregleda 3 komentar(a)
Ervin Spahić, Foto: Zoran Đurić
Ervin Spahić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.06.2017. 15:11h

Zaposlenima u Agenciji za zaštitu životne sredine kasni zarada, jer nije imao ko da potpise nalog za isplatu pošto je Vlada smijenila direktora Ervina Spahića (SDP).Spahić,koji je već dobio odluku o razrešenju, je juče da potpiše nalog ali zarade nijesu legle do kraja radnog vremena.

Spahić je potvrdio “Vijestima” da se žalio na razrešenje, a Komisija za žalbe još nije donijela rješenje, pa tako novoimenovani direktor Nikola Medenica još ne može da stupi na funkciju.

Spahić i dalje jedini ima deponovan potpis u banci, a kolegama je potpisao plate bez pogovora. Agencija je postala dio Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT), na čijem je čelu Pavle Radulović. Ipak, objašnjava naš izvor, ministar nije mogao potpisati nalog za plate, prije nego što bude usvojen rebalans budžeta. MORT nije odgovorio na pitanja "Vijesti" u vezi sa kašnjenjem plata u Agenciji i da li to ima veze sa smjenom Spahića.

Nakon raskida koalicije sa DPS funckioenri SDP u državnoj upravi su razriješeni, a među posljrdnjima koji su ostali na pozicijama je direktor Zavoda za patente Novan Adžić čija je institucija prešla pod nadležnost Ministarstva ekonomije

Bonus video: