Spaić: Kapaciteti Pravnog fakulteta u funkciji novonastale situacije

Prema njenim riječima, na Pravnom fakultetu organizovana je nastava korišćenjem posebno kreiranih elektronskih opcija, u skladu sa relevantnim preporukama Univerziteta Crne Gore, uz mogućnost opredjeljenja predmetnog nastavnika za optimalne
1334 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Univerzitet Crne Gore
Ilustracija, Foto: Univerzitet Crne Gore

Dekanica Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore (UCG) prof. dr Aneta Spaić kazala je da su svi akademski i administratvni kapaciteti Pravnog fakulteta u funkciji novonastale situacije izazvane koronavirusom, saopšteno je iz Služe odnosa sa javnošću UCG.

Spaić ističe da su kapaciteti usmjereni na kreiranje novih mogućnosti kontinuirane i blagovremene komunikacije sa studentima, zavisno od brojnosti grupa, karaktera predmeta i sličnih parametara.

“PosebnoImage treba imati u vidu da Pravni fakultet, na različitim nivoima studija, ima preko 2.300 studenata, tako da nam predstoji puno rada i organizacija svih struktura na Fakultetu, radi zajedničkog cilja, uspješnog okončanja svih obaveza u ovoj studijskoj godini”, ističe dekanka Spaić.

Prema njenim riječima, na Pravnom fakultetu organizovana je nastava korišćenjem posebno kreiranih elektronskih opcija, u skladu sa relevantnim preporukama Univerziteta Crne Gore, uz mogućnost opredjeljenja predmetnog nastavnika za optimalne.

Studenti su, dodaje dekanica Spaić, upoznati sa novim oblikom organizovanja nastave i odrediće svoje aktivnosti prema svojim obavezama i komunikacijom sa predmetnim nastavnicima, što podrazumijeva i njihovu potvrdu aktivnosti u praćenju nastave.

„Polaganje ispita iz nastavnog procesa učenja na daljinu, regulisano je članom 124 stav 3 Statuta Univerziteta Crne Gore: ,,Ispiti se moraju održavati u sjedištu, odnosno prostorijama organizacione jedinice.” Ukoliko se situacija sa izmijenjenim oblikom organizovanja studija, usljed virusa COVID -19 produži do ispitnih termina, Pravni fakultet će u ovom dijelu usklađivati svoj rad sa odlukama i uputstvima nadležnih tijela Univerziteta Crne Gore“, zaključuje Spaić.

Bonus video: