Srednjoškolci uče o održivom razvoju i životnoj sredini

Kako je saopšteno iz Foruma MNE, ljetnjoj školi prisutvovaće 25 srednjoškolaca iz Plava, Berana, Rožaja, Tivta, Ulcinja, Nikšića i Podgorice
78 pregleda 0 komentar(a)
Forum MNE, Foto: Forum MNE
Forum MNE, Foto: Forum MNE
Ažurirano: 07.07.2015. 09:14h

Ljetnja škola „Aktiviraj se – misli zeleno, živi zdravo“ počeće sjutra u Etno selu Montenegro, a 25 srednjoškolaca upoznaće se sa konceptima održivog razvoja i zaštite životne sredine.

Druga ljetnja škola, koju organizuje Forum MNE, trajaće do 12. jula.

Kako je saopšteno iz Foruma MNE, ljetnjoj školi prisutvovaće 25 srednjoškolaca iz Plava, Berana, Rožaja, Tivta, Ulcinja, Nikšića i Podgorice.

„Tokom pet dana trajanja ljetnje škole, učesnici će imati priliku da se, kroz različite kreativne i interaktivne aktivnosti, upoznaju s konceptima koji se tiču održivog razvoja i zaštite životne sredine i važnom ulogom koju omladinski aktivizam ima u lokalnoj zajednici kada je u pitanju životna sredina“, kaže se u saopštenju.

Srednjoškolci će učiti o važnosti lične i građanske odgovornosti, s ciljem da postanu aktivni građani u svojoj lokalnoj zajednici.

„Ovo je druga ljetnja škola koja se ovoga ljeta održava u sklopu projekta Mladi za zelenu Crnu Goru, koji Forum MNE, već četvrtu godinu, realizuje uz finansijsku podršku Fonda braće Rockefeller, a u partnerstvu sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma, kao i Centrom za stručno obrazovanje“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: