Srušila se fasada sa zgrade "Crna Gora gradnje"

Prema Centralnom registru Privrednog suda, Izvršni direktor “Crna Gora gradnje” je Željko Vujotić, a osnivači su, pored Raspopovića, Predrag Mitrović i Goran Dević
220 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.01.2012. 20:43h

Niko nije povređen kada se oko 18.30 časova srušio dio fasade stambene zgrade na uglu Moskovske i Dalmatinske ulice u Podgorici, ali je oštećeno pet parkiranih automobila.

Okupljeni građani u čudu su posmatrali posljedice ljudskog nemara i oštećenu zgradu useljenu tek prije nešto više od godinu, strahujući da bi i ostatak fasade mogao da se uruši.

“Useljena je uz sto jada, naravno uz probijanje rokova, ali tehnički prijem još nije prošla... Evo vam odgovora zašto je tako bilo”, kazao je jedan od stanara.

Više okupljenih kazalo je “Vijestima” da je neuobičajenu scenu sa balkona posmatrao Vukić Raspopović, jedan od osnivača firme “Crna Gora gradnja”, koja je, kako tvrde stanari, bila investitor.

Više građana najavilo je tužbu, komentarišući da je očigledno da je fasada nestručno i nemarno postavljena

Predrag Mitrović je predsjednik Unije poslodavaca Crne Gore, a Raspopović bivši muzičar, godinama u poslovnim vodama.

Rješenjem od 22. jula 2011. godine, u firmi je pokrenut stečajni postupak.

Više građana ispričalo je “Vijestima” da je fasada praktično zatrpala prolaz između zgrade “Crna Gora gradnje” i susjedne koju je gradio “Kroling”.

“Odjednom sam začuo grmljavinu, kao da je bomba pukla... Potom sam vidio djelove fasade koji su pali na parkirane automobile i prolaz između zgrada”, ispričao je jedan od stanara “Krolingove” zgrade, čiji ulaz gleda na bočni dio višespratnice sa koje je otpala fasada.

Komadi fasade i stiropora padali su i po njihovim terasama, ali i kolovozu, a pola sata potom stigla je i policija.

Strahovali da neko nije zatrpan

Jedan od policajaca i više građana strahovali su da bi ispod gomile šuta moglo biti i ljudi, ali srećom stradali su samo automobili.

Vidno potrešena žena posmatrala je svoj “reno klio”, na kojem je slomljena zadnja i naprsla prednja šoferšajbna i ulubljen krov.

Preostala četiri automobila znatno manje su oštećena.

“Mogu li ja da pomjerim moje auto, ako je živo”, upitala je policajce vlasnica crvenog “pežoa”, parkiranog uz zgradu sa koje je fasada pala.

Ona je sa nevjericom posmatrala šta se desilo, ali nije izgledala zabrinuto, možda i zato što je njen automobil, pravim čudom, prošao sa svega nekoliko ogregobotina.

Više građana najavilo je tužbu, komentarišući da je očigledno da je fasada nestručno i nemarno postavljena.

Galerija

Bonus video: