Srzentićeva supruga liječi i "na crno"

Srzentićeva, načelnica odjeljenja ginekologije u barskoj Bolnici, kazala je da ne može da odgovara na pitanja novinarke “Vijesti”, jer je u Srbiji
1049 pregleda 32 komentar(a)
ginekološka ordinacija Bar, Foto: Vijesti online
ginekološka ordinacija Bar, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 23.04.2016. 18:40h

Ginekološkinje barske Bolnice Sonja Srzentić i Vesna Đokvučić već duže vrijeme rade na crno, u stanu koji nije registrovan kao ordinacija.

Iz Ministarstva zdravlja “Vijestima” su odgovorili da su u Baru registrovane dvije ginekološko-akušerske ordinacije.

Nijedna od njih, međutim, ne nalazi se u stambenoj zgradi u Bulevaru Revolucije, u centru Bara, u kojoj ordiniraju Srzentićeva - supruga predsjednika Opštine Bar Zorana Srzentića i Đokvučićeva.

Novinarki “Vijesti”, koja se predstavila kao zainteresovana pacijentkinja, obje ljekarke su potvrdile da je “ordinacija” na prvom spratu zgrade, u kojoj se nalazi kafić “Soho”, u stanu broj 2.

Više pacijentkinja, insistirajući na anonimnosti, tvrde da su bile na pregledu i da “ordinacija” radi mjesecima.

Srzentićeva, načelnica odjeljenja ginekologije u barskoj Bolnici, kazala je juče da ne može da odgovara na pitanja novinarke “Vijesti”, jer je u Srbiji.

Njen suprug je takođe ljekar i bio je prvi čovjek Bolnice od 2002. do 2013.

Đokvučićeva je odbila da odgovori “Vijestima” da li je dobila saglasnost za dopunski rad i da li je tačno da sa Srzentićevom radi u prostoru koji nije registrovan kao ordinacija...

Iz Ministarstva zdravlja su saopštili i da im nije dostavljen zahtjev za saglasnost za obavljanje dopunskog rada za ljekarke.

Nedavno imenovani direktor barske Bolnice Dragan Tomanović kazao je “Vijestima” da su ljekarke samo “usmeno” tražile saglasnost za obavljanje dopunskog rada, jer su “u nekom razmišljanju da otvore privatnu ordinaciju”.

On je odgovorio i da “nije u saznanju” da ljekarke rade dopunski u nekoj privatnoj zdravstvenoj ustanovi.

Iz Ministarstva zdravlja su pojasnili da su u Baru registrovane privatne Ginekološko-akušerska ambulanta sa ultrazvučnom dijagnostikom “Eskalup”, u Ulici Mila Boškovića i Specilistička ambulanta za ginekologiju i akušerstvo “Gea Medica”, u Ulici Jovana Tomaševića.

Iz obje ambulante “Vijestima” je potvrđeno da Srzentićeva i Đokvučićeva ne rade kod njih.

Ljekare kazne ako rade bez saglasnosti nadležnih

Zbog rada mimo saglasnosti nadležnih, ranije je kažnjeno nekoliko ljekara. Dvije ljekarke bjelopoljske bolnice u novembru su suspendovane sa posla i protiv njih se vodio disciplinski postupak, jer ih je inspekcija zatekla da rade u privatnim ustanovama bez saglasnosti menadžmenta.

Mjesec dana ranije, izabrani ljekar beranskog Doma zdravlja suspendovan je sa posla, jer je, mimo saglasnosti, radio u privatnoj klinici.

Iz podgoričkog Doma zdravlja nedavno je zatraženo od tužilaštva da hitno preduzme mjere povodom nezakonitih ljekarskih pregleda u Tuzima.

To se desilo nakon što je inspekcija, po prijavi Ministarstva rada i socijalnog staranja, utvrdila da dvije ljekarke Kliničkog centra ordiniraju u prostorijama Doma zdravlja u Tuzima, pod okriljem nevladine organizacije Internacionalni naučni centar Tuzi.

Zgradu gradili Vujačići, bliski gradonačelniku Srzentiću

“Ordinacija” se nalazi u zgradi kompanije čiji su vlasnici braća Rade i Ratko Vujačić.

“Vijesti” su ranije objavile da Srzentić ima stan u jednoj od zgrada koju su gradili Vujačići.

MANS je 2011. godine podnio Specijalnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Ratka Vujačića, zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Oni su ranije iznijeli podatak da je barska grupa građevinskih investitora, predvođena Ratkom Vujačićem, utajila dobit od preko 2,7 miliona eura.

Iz MANS-a su istakli da Vujačić ima jake veze u vladajućoj DPS, zbog čega sumnjaju da su nadležne institucije "ne samo zatvarale oči nego i učestvovale u onom što je bilo očito kršenje zakona i propisa".

Gradonačelnik Srzentić i direktor "Soho grupe" Rade Vujačić, kao privrednik, lani su zajedno boravili u Kursku ispred delegacije Opštine.

Bonus video: