Šta je to tundra, koja je najveća vrsta jelena, šta je polarna svjetlost i koje je boje, čime se hrane irvasi i kako pronalaze hranu…

Pomoću edicije "Moja prva enciklopedija sa Vinijem Puom i prijateljima" uživajte u plesu polarne svjetlosti, upoznajte neobične životinjske vrste, saznajte na koji način se prilagođavaju niskim temperaturama i kako pronalaze hranu!
539 pregleda 0 komentar(a)
Nova Diznijeva enciklopedija u prodaji od 3. maja, Foto: Vijesti
Nova Diznijeva enciklopedija u prodaji od 3. maja, Foto: Vijesti

Deseta knjiga ,,Tundre” iz edicije ,,Moja prva enciklopedija sa Vinijem Puom i prijateljima" u prodaji je od petka, 3. maja, po cijeni od 3.99 eura.

Tundra je jedno od najhladnijih područja na svijetu. Hladnije je samo na Sjevernom i Južnom polu. Iako je vrijeme u tundri veoma negostoljubivo, tamo žive neke veoma zanimljive vrste biljaka i životinja. Ljeto u njima traje kratko i ponegdje se pojave trava i cvijeće, ali ih brzo zamijeni sniježni pokrivač.

U tundrama ćete sresti irvase (a gdje su irvasi tu je i Deda Mraz), ali i lisice, medvjede i druge životinje koje od hladnoće štiti debelo bijelo krzno. Polarni zečevi čak imaju na nogama krzno koje ih grije poput para udobnih i toplih papuča. A gdje su se sakrile vaše papuče?

Bonus video: