Štajnaker: Napadi "Informera" na Ćalović su prosto odvratni

“Ja mislim da je to prosto odvratno. Uopšte ne razumijem kako neke novine mogu tako nešto objaviti i kakav ima tu interes javnosti,” rekla je novoimenovana ambasadorka
4 komentar(a)
Gudrun Elizabet Štajnaker, Foto: Skupština Crne Gore
Gudrun Elizabet Štajnaker, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 01.11.2014. 19:39h

Ambasadorka Njemačke u Crnoj Gori, Gudrun Elizabet Štajnaker, okarakterisala je “prosto odvratnim” napade tabloida “Informer” usmjerene protiv čelnice NVO MANS Vanje Ćalović.

U razgovoru za TV Vijesti, Štajnaker je kazala da je zadovoljna što je javnost reagovala na takve napade.

“Ja mislim da je to prosto odvratno. Uopšte ne razumijem kako neke novine mogu tako nešto objaviti i kakav ima tu interes javnosti. Srećna sam da ima dosta reakcija,” rekla je novoimenovana ambasadorka.

Na pitanje novinarke TV Vijesti da prokomentariše ostale napade na novinare i medije u Crnoj Gori, Štajnaker je rekla da očekuje da će uskor doći do sudskih odluka na tom polju.

Ambasadorka je na pitanje šta zapravo znači odluka iz Brisela, gdje se kaže da bismo morali nešto više i nešto konkretnije da uradimo na polju borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, napomenula da “ima sada dosta slučajeva koji su u sudskom procesu, ali još nema rješenja”, i dodala:

“Brisel, ali i mi, kao jedna od zemalja članica EU, očekujemo da će brzo doći do rješenja”.

Bonus video: